Başbakan Erdoğan: İsrail soykırım yapıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Gazze arasında yaşanan çatışmalara ilişkin “Şu anda Türkiye ateşkes görüşmelerinde en önemli aktördür dedi.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 28 Temmuz 2014, 20:36
Başbakan Erdoğan: İsrail soykırım yapıyor!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, "İddialı konuşuyorum; Cumhuriyet tarihinde Türkiye dışındaki Türkmen kardeşlerinin yanında bizim gibi var olan bir hükümet olmamıştır" dedi.

"İSRAİL HUKUK TANIMIYOR"

Türkiye'nin de çabalarıyla Gazze'de ateşkes sağlanması yönünde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten Erdoğan, "İsrail, onlarca yıldır hukuk tanımadığı gibi bugün de hukuk tanımıyor. Bugün de ateşkeslere riayet etmiyor. Yine de en azından Gazze'ye geçici bir süre insani yardım sağlanabilmesi için ateşkes girişimlerimizi sürdürüyor, ateşkesin kalıcı olması için de çok yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

"İNSANLIK ADINA YÜZ KIZARTICI"

Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde, tarihin hiçbir döneminde böyle hukuksuz, insafsız, vicdansız bir saldırı meşru müdafaa olarak görülmez, savunma hakkı olarak görülemez. İsrail'in bu insanlık dışı saldırıları, bu soykırım girişimini terörle mücadele gibi sunması, dünyadaki bazı devletlerin de maalesef buna inanmaları insanlık adına yüz kızartıcı bir durumdur" dedi.