Açık hava sahuru

Bayram yolu, çile dolu... İstanbul'dan yola çıkan tatilcilerin seyahati burunlarından geldi. Saatlerce trafikte bekleyen vatandaşlar hem iftarı hem de sahuru otobanda yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2014 Güncelleme 28 Temmuz 2014, 01:32
Açık hava sahuru

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenler bin pişman oldu. Tatilcilerin çoğu 'trafik olmaz' düşüncesiyle Cuma'dan yola çıkınca kabus yaşadı. Cumartesi de 'artık rahatlamıştır' diye düşünülen trafik sürpriz yaptı; çile katmerlendi. Saatlerce yolda perişan olan tatilciler son sahurlarını ve iftarlarını da otobanda yapmak zorunda kaldı. Kontak kapatan vatandaşlar, yanlarındaki gıdalarla sahur sofrası kurdu. Kah çimlerin üzerine kah asfalta oturarak karınlarını doyurmaya çalıştı. Yaşadıklarına inanamayan bazı tatilciler, "Böyle şans olmaz. Tatile gidelim derken, çilenin ocağına düştük" dedi. Kimileri de, "İlk kez böyle bir olay başımıza geliyor. Kötü de olsa bir hatıra olacak" diye konuştu.

İSTANBUL-BOLU ARASI 14 SAAT SÜRDÜ
Öte yandan bayram trafiği arefe günü de devam etti. TEM'de 3 gündür en sıkıntılı yer olan Gerede gişelerinin önünde 30 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Trafik ekiplerinin Gerede gişelerindeki yoğunluğu azaltmak için bir önceki Yeniçağa gişelerine araçları yönlendirmesi çare olmadı. Yeniçağa gişelerinin önünde de uzun araç kuyrukları oluştu. TEM'de gişelere doğru adım adım ilerleyerek otoyoldan çıkanlar D-100 karayolunda da aynı sıkıntıyı yaşadı. D-100 karayolu ve TEM'den çıkan araçların yöneldiği Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan Gerede ile Karabük arasındaki yolda, 30 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Saatlerce yolda olan tatilciler isyan ederken, 14 saatte İstanbul'dan Bolu'ya gelen bir tatilci, "14 saatlik yol olur mu? Resmen perişan olduk. Yollar berbat" dedi.

FERİBOTTA REKOR KIRILDI
Gebze Eskihisar-Yalova Topçular feribot hattında 24 saatte tam 23 bin araç taşınarak rekor kırıldı. Daha önce bayram arefelerinde 24 saatlik süre içinde gidiş-dönüş en fazla 19 bin araç taşıyan İDO, bu bayram arifesinde cuma akşamından cumartesi akşamına kadar 23 bin araç taşındığını açıkladı.

GİTMEK DE ZOR GELMEK DE...
Trafik çilesinden gurbetçiler de payına düşeni aldı. Ramazan Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, arefe günü Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu. Ülkeye hem çıkışta hem de girişte yaşanan trafik sıkıntı yarattı. Kapıkule'den son 1 haftada Türkiye'ye 30 bini aşkın araçla 133 bin 729 kişi geldi. Çıkan kişi sayısı ise 41 bin 127 oldu.

DÖNÜŞ YOLU KORKUTUYOR

İstanbul'dan bayram tatili göçünün dönüşü herkesi kara kara düşündürüyor. Tatil sonunda TEM'in Kocaeli geçişinde sürücülerin en fazla sıkıntı çektiği geçiş noktası yine Bekirdere Rampası olacak. Sakarya'da, Antalya ve Eskişehir'den gelen araçlarla birleşen Ankara yönünden gelen trafik, İzmit'te 'Kandıra turnikeleri' olarak da bilinen Doğu turnikelerinde İzmir- Bursa ve Yalova yönünden gelen araçlarla kesişiyor. Bu noktaya kadar TEM'de 3 şerit olan yol da Bekirdere Rampası'ndan itibaren 2 şeride düştüğü için trafik sıkışıyor.