Hızlı Türkiye

Başbakan, Yüksek Hızlı Tren'in açılışını yaptı. 'Sabotajlara rağmen bu hattı bitirdik' diyen Erdoğan, muhalefete ve 'çatı adaya' yüklendi: CHP, MHP ve Pensilvanya, İsrail'in işini kolaylaştırıyor. İhsanoğlu, Kahire'de doğmuş. Nasıl bu toprakların evladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014 Güncelleme 26 Temmuz 2014, 00:25
Hızlı Türkiye

İÇİNDEKİLER

Demir ağlarla örülen Türkiye'de hayaller gerçek oldu. En önemli projeler arasında yer alan Ankara ile İstanbul arasını 3.5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, dün ilk seferini gerçekleşti. Tarihi açılışı ise Başbakan Tayyip Erdoğan yaptı. YHT, başta Başbakan olmak üzere diğer yolcularıyla birlikte Ankaka Garı'ndan hareket etti. Önce Eskişehir'e, ardından Bilecik'e son olarak da İstanbul'a ilk sefer ile giden Erdoğan, yol üzerinde önemli konuşmalar yaptı. Eskişehir ve Bilecik'te şu mesajları verdi.

DAĞLARI AŞTIK: Yüksek Hızlı Tren hattı, Ankara ile Eskişehir arasında 5 yıldır sorunsuz çalışıyor. Konya'yı Eskişehir'e bağladık, o da sorunsuz çalışıyor. Dağları aştık, nehirlerin üzerinden geçtik, sabotajlara rağmen Ankara-İstanbul hattını da tamamladık.

2018'DE ESKİŞEHİR ÜRETECEK: Eskişehir, hızlı tren şehri konumuna yükseldi. TÜLOMSAŞ, ilk buharlı lokomotifi Kara Kurt'u imal etmişti. 2017'de milli yüksek hızlı treni artık Eskişehir üretecek.

KARA TRENE MAHKUM EDEN ZİHNİYET: Pensilvanya ile işbirliği içindeler. Bu zihniyet, hızlı tren hatlarına sabotaj düzenleyen zihniyettir. Bu zihniyet, Türkiye'yi kara trene mahkum eden zihniyettir. Onlar eski Türkiye'yi geri getirmek istiyorlar. Biz ise 12 yıl boyunca yaptıklarımıza yenilerimizi eklemek istiyoruz.

MİLLETİN ADAYINA MI, MONŞERE Mİ?: 10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye sandıkta milletin huzuruna çıkacak. Eski Türkiye'nin monşer adayına ya da yeni Türkiye'nin adayına oy vermenizi bekliyoruz. Tam bağımsız Türkiye'nin adayına destek olmanızı istiyorum. Eski Türkiye'yle battık. Yeni Türkiye'yle tırmanan bir ülke var.

BM KATLİAMA SESSİZ: İsrail'in Gazze'de başlattığı katliam devam ediyor. BM, katliama karşı sessiz. Hatta İsrail'in şımarıklığına destek veriyor. Dünyadaki birçok devlet, bu zulüm karşısında susuyor. 750-800'e varan şehit Gazze'de. Biz şu anda insani yardımı ulaştırmada bile zorlanıyoruz. Bunu engelliyorlar. Bizim için Gazze, milli meseledir.

GÜNDEMİ GAZZE'DEN ALMAK İSTİYORLAR: CHP, MHP, HDP, Pensilvanya, malum medya, İsrail'in işini kolaylaştırmak için her türlü çirkinliği yapıyor. İftiralardan, yalanlardan geri durmuyorlar. Gündemi, Gazze'den alıp başka yerlere çekmeye çalışıyorlar.

YARDIMI İHANET DURDURDU:
Adana'da MİT'in TIR'larını durdurmak suretiyle arayanlar Pensilvanya'nın temsilcileriydi. Benim emrim yoktu ama ben emredersem ne olacak. Bak bunlar Türkmenler'e yardım götürüyordu. Önünü kesenler belli. MHP, CHP ne konuştu. Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz devamlı desteklerimizi alıyor.

PARALEL YAPIYI AFFETMEM

Başbakan Erdoğan, önceki gün Mersin dönüşünde gazetecilerle konuştu. "Dinlemelerin tamamen kaldırılmasından yanayım" dedi. Yasal dinlemelerin merkezi TİB'in kurulmasıyla ilgili pişmanlığını da dile getiren Erdoğan, "Keşke TİB'i kurmasaydık. Kuruldu ama paralel yapının işgali altında" ifadesini kullandı. Başbakan, "Darbe başarılı olsaydı kimi Başbakan yapacaklardı" sorusunu ise "Belki de yerime Başbakan bulamadılar" diye esprili yanıt verdi ve ekledi: "Paralel yapı af dilese de yetkili makamda olduğum sürece affedilmeyecekler."

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Hızlı Tren açılışına eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Erdoğan'ı taşıyan Yüksek Hızlı Tren'e yol boyunca Cobra, Skorsky, Atak gibi savaş helikopterleri eşlik ederek, güvenliği sağladı.

İHSANOĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ
Başbakan Erdoğan, "çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi: "Bunların dertleri İsrail'e dalkavuk olmak. Eğer dertleri Türkmenler olsa bu kadar sorumsuz, ahlaksız davranmazlardı. Ne diyor adayları, 'Gazze'yi bırak, Rabia'yı bırak Türkmenler'e bak.' Bir ay içinde nasıl da Kılıçdaroğlu'nun dümen suyuna girmiş. Babasını kovan CHP safına geçmiş. Açıklama yapıyor Kılıçdaroğlu, 'Bu toprakların evladı' diye. Kahire'de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz. Bu toprakların evladı biziz."

Mehmet Ali BERBER - Yahya BOSTAN