Pirelel yapı

Fethullah Gülen'in kulakları kesildi. Başbakan ve MİT Müsteşarı'nı dinleyip casusluk yapan polisler, gözaltındaki ilk geceyi Ergenekon ve Balyoz sanıklarının da kaldığı "pire"li koğuşta geçirdi. Hoca ise ABD'deki malikanesinde postuna sarılıp dünyayla irtibatını kesti! "Bunların binde birini tanımam" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014 Güncelleme 24 Temmuz 2014, 02:36
Pirelel yapı

İÇİNDEKİLER

Paralel ihanet çetesi, büyük darbe aldı. 17 ve 25 Aralık operasyonlarını düzenleyen çetenin emniyet ayağına önceki gece büyük baskın yapıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı dinleyip casusluk yapan emniyetçiler, meslektaşlarından kaçamadı. Aralarında İstihbarat Eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Terörle Mücadele Şube eski Müdürü Yurt Atayün ile Bilişim Suçları Müdürü Hayati Başdağ'ın da bulunduğu 104 polis gözaltına alındı.

VATAN'DA HAREKETLİ SAATLER
Zanlılar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Ali Fuat Yılmazer'le birlikte 32 kişi, Kaçakçılık Şubeleri'nin B Blok'ta bulunan ve bir süre önce pire istilasına uğrayan nezarethanesine konuldu. Bu koğuşta daha önce Balyoz ve Ergenekon sanıkları sorgulanmıştı. Sözde Tevhid Selam örgütü dinlemesi kapsamında gözaltına alınanlar ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün C Blok'ta bulunan nezarethanelerine yerleştirildi.

HASTANE ÖNÜNDE 'KELEPÇE' ŞOV
Gözaltına alınanlar arasında Van'da İHH bürolarını "El Kaide bürosu" diye basan Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın da olduğu öğrenildi. Serdar Bayraktutan da gece yarısı İstanbul'a getirilip bir dönem amirlik yaptığı şubenin nezarethanesine kondu. Soruşturma sürerken Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün dün sabah sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Gülen'e bağlı paralel çetenin bir numaralı emniyetçilerinden olan Yılmazer, hastane önünde adeta kelepçe şov yaptı.

BİLGİ BANKASI NEREDE SAKLANIYOR
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 104 şüphelinin gözaltıları devam ederken, sorgularına ise henüz geçilmedi. Bilişim uzmanları zanlıların bilgisayarlarını incelemeye aldı. Bugün ifadelerinin alınacağı öğrenilen şahıslara başta "casusluk ve izinsiz ve usulsüz dinlemeler"le ilgili soruların yanı sıra, bu usulsüz dinelemelerle elde ettikleri ses ve görüntüleri nerede sakladıkları ve oluşturdukları bilgi bankasının nerede olduğu yönünde soruların sorulacağı öğrenildi. Paralelci emniyetçilerin yarın mahtemeye sevk edileceği belirtildi.

13 EMNİYETÇİ SIRRA KADEM BASTI
Öte yandan paralel yapının emniyetteki uzantılarına yönelik operasyonda 13 kişiye ulaşılamadı. Emniyet Müdürleri Mehmet Yılmaz, Ahmet Öztürk, Halil Karakuzu, Emniyet Amirleri Murat Hamarat, İsmail Aslan, Ali İkli, Başkomiserler İkbal Kayaduman ve Fatih Tezcan belirtilen adreslerde bulunamadı. Emniyet, yurt dışına kaçma ihtimallerine karşı sınır kapılarında önlem aldı.

CASUSLUĞUN CEZASI MÜEBBET
Fethullah Gülen, operasyonu öğrenince kendini malikanesine kapattı. Postuna sarılıp çıt çıkarmadı. Hatta yakın çevresine "Bunların binde birini tanımam" açıklamasını yaptı. Bunu üzerine yalnız bırakıldıklarını düşünen emniyetçiler büyük şok yaşadı. Zira gözaltına alınan isimlere yönelik "casusluk" suçlaması müebbet hapis gerektiriyor.

ARKADAN KELEPÇE TİYATROSU
Gözaltına alınan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün kendi isteğiyle ellerine arkadan kelepçe taktırdığı ortaya çıktı. Bu durum, avukat nezaretinde tutanakla kayıt altına da alındı. Atayün, gazetecilere "Kendim teslim oldum. Arkadan kelepçelediler gördüğünüz gibi" demişti.

KOD ADI ALi EMiRi
Operasyonun ardından Vatan Caddesi'nde toplanıp "Dayan şakirt" içerikli açıklama yapan cemaat üyeleri, İstanbul Emniyeti'nin arkasında bulunan Büyükşehir Belediye'ye ait Ali Emiri Kültür Merkezi'ni adeta üs edindi. Kültür merkezinde toplanan paralel çete mensupları, içerdeki üyeleri için "Onlara nasıl destek sağlarız" toplantısı yapmaya başladı. İlk aşamada ise yine dini istismar edip sosyal medya üzerinden kampanya başlatılması kararlaştırıldı.

KOZMİK MÜDÜR LÜKS VİLLADAN ÇIKTI
Paralel çeteye yönelik operasyonlar, yapının "kozmik lideri" olarak bilinen Ali Fuat Yılmazer'in lüks yaşamını da gözler önüne serdi. Yılmazer'in İstanbul Zekeriyaköy'de aylık kirası 7 bin 500 TL olan bir villada oturduğu belirlendi. Söz konusu villanın değeri ise yaklaşık 1.5 milyon TL değerindeydi. Emekli aylığı sadece 2 bin 500 lira olan, faal iken de 3 bin 500 lira maaş alan Yılmazer'in böylesi süper lüks bir villada yaşaması akıllarda soru işareti bıraktı. Konuyu araştıran TAKVİM ilginç detaylara ulaştı. Zekeriyaköy'e bağlı olan Uskumruköy İstanbul'un en güzel ve pahalı yaşam alanlarından biri.

MİLYON DOLARLIK KOMŞULARI VAR!
Ali Fuat Yılmazer'in villasının yer aldığı Uskumruköy Park Villaları sitesinde 21 villa bulunuyor. Sitedeki villalarda oturanlardan biri ressam, bir diğeri avukat, geri kalanlar ise büyük firma sahipleri ile üst düzey işadamları. Genelde dolar kuru üzerinden satılan villalarda sadece 2 kiracı oturuyor. Onlardan biri de Ali Fuat Yılmazer...

FİDAN'I 'EMİN' KOD ADIYLA DİNLEDİLER
Sözde "Tevhid Selam" adlı bir örgüt kurup devleti dinleyen paralel emniyetçilerin foyası yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Gülen'e bağlı paralel ihanet çetesinin üyelerinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "Emin" kod adı verdikleri belirlendi. MİT Müsteşarı'nı "Emin" kod adıyla "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla dinledikleri öne sürülen çetenin, Fidan'ın çevresindekileri de aynı soruşturma kapsamında dinledikleri kaydedildi.

Zafer HALATÇI - Ferit ZENGİN