İnce'den sitem

Ramazan'da biraları fondip yapan CHP'li Muharrem İnce'nin aklına Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldi! İnce, 'Oy pusulasına Atatürk yazacağım' diyen seçmenlere, 'Erdoğan'a bas mührü daha iyi' diye sitem etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014 Güncelleme 24 Temmuz 2014, 03:33
İnce’den sitem

İÇİNDEKİLER

Bodrum tatilinde şezlongda uzanıp biraları yudumlarken görüntülenen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin aklında o zaman, ne dünya ne de Türkiye sorunları vardı. Ramazan'da içki içtiği için eleştirilen İnce, tatil dönüşü iftar sofralarına konuk oldu, meydana çıktı. Bursa'nın Mudanya ilçesi Mütareke Meydanı'ndaki mitingde vatandaşlara Cumhuriyet dersi verdi.

ŞEZLONGU SEVİYORUZ...
İnce, oy kullanmayacağından korktuğu CHP'lilere, "Cumhuriyet'i çok seviyoruz ama şezlongu daha çok seviyoruz galiba" diye sitem etti. Seçimlerde herkesin oyunu kullanması gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, bu seçimin, 'geçerli oyların seçimi' olacağını belirterek, şöyle konuştu:

AKLI BAŞINDA DAVRANIN
"Önümüzde bir fırsat var. O fırsat 10 Ağustos. Sahilden sandığa gitmeyip, sonra da Cumhuriyetçi kesilmek yok. Bu seçimde bazıları, 'Ben sandığa gideceğim, oy pusulasının üzerine Atatürk yazacağım' diyor. Çocukça bir şey. Tayyip Erdoğan'ın üzerine bas mührü daha iyi. İptal edilen her oy, geçersiz her oy Erdoğan'a yazılır. Çünkü geçerli oyların yarısından bir fazlasını almak gerekir. Onun için çocukça, 'Hepsine basacağım, üzerine Atatürk yazacağım', bunlar cahillerin işidir. Aklı başında insanın bunları yapmaması gerek."

İHSANOĞLU'NU ÖNCE BEN DE İSTEMEDİM
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına başta kendisinin de karşı çıktığını söyleyen CHP'li Muharrem İnce, fikrinin nasıl değiştiğini şöyle anlattı: "Türkiye'nin önünü açmak, ufkunu geliştirmek, ülkede birliği, dirliği sağlamak elimizde. Sağa sola bakmadan, 'Ben solcu adamım, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmiyorum' diyebilirsin. İhsanoğlu'nu 'Solcular seçsin' diye aday yapmadık zaten. Daha geniş bir yelpaze olsun diye yaptık. Türkiye'nin kurtuluşu bu..."