'Yargıtay İmamı'na işlem yapılmadı

Yargıtay 1'inci Başkanlık Kurulu'nun, AK Partili Mehmet Ali Şahin'in 'Yargıtay İmamı' iddiasıyla ilgili skandal bir rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2014, 13:21
’Yargıtay İmamı’na işlem yapılmadı

İÇİNDEKİLER

1'inci Başkanlık Kurulu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in tanık olarak gösterdiği iki avukatın görüşüne başvurulmadan raporunu hazırladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, "Cemaat'in Yargıtay'da imamı var" açıklaması üzerine, Şahin'le irtibata geçerek bu iddiaya ilişkin bilgi ve belge isteyen Yargıtay, soruşturma aşamasına dahi geçmeden ön incelemenin ardından "İşlem yapılmasına yer olmadığı" kararı verdi. Ancak bu kararın, AK Partili Şahin'in Yargıtay'a gönderdiği bilgi ve belgelerde isimleri verilerek tanık gösterdiği iki avukatın görüşüne dahi başvurulmadan alındığı ortaya çıktı. Tanık dinlemeye gerek duyulmadan verilen ve "takipsizlik" anlamına gelen ilginç kararın perde arkası ortaya çıktı. Yargıtay'a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre karar süreci şöyle gelişti:

BELGELERİ TESLİM ETTİ
Yargıtay Başkanlığı, Şahin'e ulaşarak bu iddiaya ilişkin bilgi ve belgeleri istedi. Şahin de, geçtiğimiz Ocak ayında elindeki bilgi ve belgeleri "gizli" damgalı bir zarfla Yargıtay'a teslim etti. Kamuoyuna bilgi de veren Şahin, Yargıtay'a gönderdiği zarfta Cemaat'in imamı olduğunu ileri sürdüğü üyenin adını bildirdiğini de söyledi. Bu gelişme üzerine Yargıtay Başkanlığı, iddialarla ilgili ön inceleme yapması için, Yargıtay İmamı olduğu ileri sürülen kişiden daha kıdemli bir daire başkanını görevlendirdi.

AK Partili Şahin'in, "Gizli" damgalı zarfla Yargıtay'a teslim ettiği bilgi ve belgeler de ön incelemeyi yapacak olan daire başkanına verildi. İddiayı araştıran kıdemli daire başkanı ise Şahin'in tanık olarak isimlerini verdiği iki avukatı dinleme gereği dahi duymadan incelemesini tamamlayıp "işlem yapılmasına yer olmadığı" yönünde görüş bildirdi. Yargıtay 1'inci Başkanlık Kurulu hazırlanan rapordaki görüşe katılarak "İşlem yapılmasına yer olmadığı" kararı verdi.

Kaynak: Akşam