Vicdansızlar

Katil İsrail insanlıktan iyice çıktı. Masum Gazzeliler'e fosfor bombası ve tanklardan atılan oklarla saldırdı. Morgları bile hedef aldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 500'ü aştı. Vicdansızlar katliamı bir de dans ederek kutladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2014 Güncelleme 22 Temmuz 2014, 01:51
Vicdansızlar

İÇİNDEKİLER

Sadece 45 kilometrekarelik bir alana sıkıştırılmış hayatlardı... Yaşama dair tek şey, nefes almalarıydı... Ancak katil İsrail, o hayatları hedef aldı! 3 gencin ölümünü bahane eden katiller, insanlıktan çıktı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Temmuz'da başlattığı kanlı Koruyucu Hat Operasyonu dün de devam etti. Gazze'deki tüm evler mezar haline geldi. İsrail ordusunun son 3 gündür Gazze'ye düzenlediği bombardımanda 8 aileden 51 kişi hayatını kaybetti.

HASTANEYİ DE...
Dün sabah ise en az 39 Filistinli daha can verdi. İsrail'in hedef aldığı yerler arasında Aksa Hastanesi de vardı. Saldırıda hastanede bulunan 5 kişi ölürken, 15 kişi de yaralandı. Böylece İsrail'in iki haftayı geçen saldırılarında toplam öldürülenlerin sayısı 550'yi aştı, 3 bin 500'den fazla kişi yaralandı. Ayrıca bin 100'den fazla ev tamamen yıkılırken, 18 binden fazla ev de zarar gördü. İşte ölüm kusan, vicdana, insanlığa gözünü kapatan İsrail'in katliam teknikleri ise acımasızlığını bir kez daha kanıtladı.

KİMYASAL SİLAH KULLANIYORLAR
İsrail ordusu pazar günü onlarca sivili öldürdüğü Tuffah, Şucaiyye ve Zeytun semtlerine fosfor bombası attı. Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, "İsrail yeni bazı kimyasal maddeler kullanıyor. Elimizdeki ilaçlarla bunlara müdahale edemiyoruz. Ayrıca fosfor bombası da atıyorlar" dedi. Fosfor bombası dehşetine oklar da eklendi. Uluslararası Af Örgütü'nün (UAÖ) Gazze'deki araştırmacıları, İsrail ordusunun tanklardan atılan binlerce ölümcül ok kullandığını belirtti. UAÖ ekibi, Beyt Hanun'na bu okların atıldığını ve iki kişinin öldüğünü belgeledi. Tüm bunlar olup biterken katliamı kutlayanlar ortaya çıktı. Aşırı sağcı İsrailliler tankların etrafında dans etti, askerlerine moral verdi. Benzer görüntüler kara harekatının başladığı günden bu yana yaşanıyor.

İNLEYEN NAĞMELER
İsrail saldırısının bitmesi için diplomasi trafiği hız kazandı. Ancak şimdiye kadar söylemlerin ötesine geçemeyen diplomasi girişimleri için yine umutsuz yorumlar yapıldı? İşte o yorumlar:
Birleşmiş (BM) Güvenlik Konseyi: Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon: İsrail'in sivil kayıpların önüne geçmek için daha fazla çaba harcaması gerektiğini söyledi.
ABD: Başkan Barack Obama "Gazze'de artan Filistinli sivil ölümleri ve İsrailli askerlerin kaybına dair endişesini dile getirdi. John Kerry'nin basın açıklamıs sonrası mikrofonu kapalı sanıp "Amma da nokta atışı yapıyorlar" diyerek İsrail'i üstü kapalı eleştirmesi ise siyasi bir tiyatro olarak nitelendirildi.
Çin: Devlet Başkanı Şi Cinping, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ilgili "ciddi endişeli" olduklarını söyledi.
Washıngton Post: Gazete, Gazze'de 2 İsrail askerinin öldürüldüğünü başlığa çıkarırken, alt başlıkta ise bebekler dahil hayatını kaybeden tüm Gazzeliler'i militan yaparak "330 Hamas militanı da etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.

CESUR İRLANDALI
İrlanda'da İsrail bayrağını gönderden indiren belediye meclisi üyesi ve siyasetçi Hugh Lewis, "İsrail bayrağının İrlanda'da dalgalanmasının tüm Filistinliler ve adalet arayanlar için hakaret olduğunu" söyledi. Yelken yarışları için asılan bayrağı indiren Lewis: Yüzlerce kişinin bayrağın indirilmesini talep etmesine karşın, İsrail bayrağının şehrimizde dalgalanması kabul edilemezdi. İrlanda ve Avrupa'daki diğer hükümetlerin Gazze'de yaşananlara verdiği tepkilerler acınasıdır" diye konuştu.

MADURO ETTİ
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail'in Filistin'deki katliamları için başta Arap dünyası olmak üzere tüm dünyaya çağrı yaptı. "Filistin halkının çağrısına ne zaman ses vereceksiniz?" diye soran Maduro "Yerin dibine batsın resmi açıklamalarınız" diyerek belki de şu ana kadar Gazze için en sert çıkışı yapmış oldu.

GOLANİ TUGAYI'NA AĞIR DARBE!
Kara harekatı başlatan İsrail, büyük darbe yedi. İsrail ordusunun en acımasız birliği olarak bilinen Golani Tugayı'na bağlı 23 asker dün öldürüldü. İsrail bu baskının şokunu yaşarken 18 askerinin öldüğünü açıkladı. Bu askerlerden ikisinin ise ABD doğumlu oldukları kaydedildi. Bu arada Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli asker Şaul Aaron'u esir aldıklarını duyurdu. Yakınları ise internet üzerinden, Aaron'un öldüğüne inandıklarını belirten yorumlar paylaştı. Ubeyde dün de 13 İsrailli'nin İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yakalandığını söyledi.