Paralel çetenin zekat avı

Darbe girişiminin ardından büyük gelir kaybına uğrayan paralel yapı, Ramazan ayıyla birlikte esnaf ziyaretlerine yeniden başladı.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 11:12
Paralel çetenin zekat avı

İÇİNDEKİLER

17 Aralık darbe girişiminin ardından büyük gelir kaybına uğrayan paralel yapı, Ramazan ayıyla birlikte esnaf ziyaretlerine yeniden başladı. Paralel yapıya bağlı bölge ve esnaf 'abileri' Ramazan ayıyla birlikte zekat, fitre, bağış ve burs toplamak için esnafı ziyaret ediyor. İşyerlerinde esnafı ziyaret eden 'abiler', yurtiçi ve yurtdışındaki okullarla öğrenciler için para toplamaya çalışıyor.

En büyük gelir kaynağı, esnaflardan makbuz ve resmi kayıt olmadan toplanan yardım paraları olan paralel yapı, 17 Aralık'tan sonra ara verilen çalışmalara yeniden hız verdi.

Esnafı ziyaret eden paralel yapı elemanları, "kendilerinin hala çok güçlü olduğunu, esnafın eskisi gibi kendilerine destek verdiğini ve Başbakan Erdoğan'la yaşanan kavgayı kendilerinin kazanacağını" söyleyerek zekat toplamaya gayret ediyor.

Paralel yapının, 17 Aralık sonrasında esnaf bağışlarından oluşan gelir kaynakları en az yarı yarıya azaldı. Zekat, fitre, burs ve bağış olarak toplanan paraların çok büyük bir kısmı kayıtdışı olduğu için gerçek kaybın daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Sabah