Gazze saldırısının jeopolitik şifreleri

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 01:20
Gazze saldırısının jeopolitik şifreleri

İÇİNDEKİLER

Dün olduğu gibi bugün de hiçbir insani, ahlaki, hukuki kural tanımayan vahşi İsrail devletinin kalleşçe yaptığı baskına küresel güçler sessiz kalsa da, kadim milletimiz seyirci kalmıyor.
Milyonlar sokaklarda. Kadın, çocuk, yaşlı ve yardım konvoyu demeden insanlara saldıran ve bunu bir alışkanlık haline getiren Katil İsrail'in uluslararası meşruluğunu tartışmaya açmaya kararlıdır.
KATİL İSRAİL'İN, AKITTIĞI MASUM KANLARDA ER VEYA GEÇ BOĞULACAĞINDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN.
İsrail devletinin yürüttüğü terör ve soykırıma varan katliamların arka planına dikkatle bakalım.
ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın şemsiyesi altında İsrail'in yaptığı zalimlik, Filistin sorunu kapsamında anlatılamaz.
İsrail'in bugün Gazze üzerinde uyguladığı güncel terörün Yeni Ortadoğu düzeni kurmaya yönelik bir KÜRESEL STRATEJİ çerçevesinde yürütüldüğünü görmeliyiz, bunun jeopolitik ve ekonomik nedenleri üzerinde dikkatle durmalıyız.
Ortadoğu'yu masa başında cetvelle parçalara ayıran 100 yıllık Sykes-Picot anlaşması çöpe giderken, Yeni Küresel Plan kurgulamasında İsrail'in tetikçi olarak kullanıldığı göz ardı edilemez. 100 yıl önce 'Petrol ve Küçük Devletçikler' üzerine kurgulanan Ortadoğu düzeninde İsrail, Batı'nın Truva atı olarak görev yaptı.
Batının gözetleme kulesi oldu.

İsrail'in kurulması

100 yıllık Ortadoğu düzenini kuran ve İsrail'in bir devlet olarak Filistin topraklarına monte edilmesinin arkasında Britanya İmparatorluğu var. Bu gerçeği unutmazsak, Ortadoğu olaylarını anlamak daha kolay olur.
1948 YILININ ÖNEMİ: Ortadoğu, sahip olduğu enerji kaynakları nedeniyle Batı tarafından kontrol altında tutulmak isteniyordu. Yeni kurulan bölge ülkeleri Batı ile dost olmalıydı. Batı düşmanlığı yapacak ülkelere bir düşman yaratmak gerekiyordu. Bunun için İSRAİL kuruldu. Bölge ülkelerinin İsrail düşmanlığı körüklendi, bölge İsrail'i düşman Batı'yı dost olarak gördü. Bölgenin petrolünü kullanan İngiltere ve Batı şirketleri de işlerini tıkır tıkır yürüttüler.

Son saldırının arka planı

Şimdi Ortadoğu yeniden şekilleniyor.
100 yıl sonra 'Petrol-Gaz-Mezhepçi devletçikler' üzerine monte edilmekte olan Yeni Orta Ortadoğu düzeninde, İsrail yine pilot olarak kullanılmakta, Batı'nın tetikçisi olarak görev yapmaktadır.
Yeni Küresel stratejide Mısır darbesiyle Sisi'in iktidara getirilmesi, Irak ve Suriye'de mezhepçi devletçiklerin oluşturulması, Kıbrıs'la, Çankaya'ya çıkacak Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin bölgedeki etkinliğinin kırılmak istenmesiyle, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar arasında çok güçlü bir ilişki vardır. Yeni Türkiye'nin merkez olması ve Ortadoğu'da önderlik yapmaya başlaması başta İngiltere olmak üzere Batı'yı çok rahatsız ediyor.
Tayyip Erdoğan'ın Gazze fatihi Halid Meşal yakınlığı uykularını kaçırıyor. İsrail'in (ABD-İngiltere-Almanya-Fransa'nın) Türkiye'nin Irak Kürdistan Yönetimi ile yaptığı enerji stratejisinden de çok rahatsız olduğu biliniyor.

SONUÇ:
Tetikçi İsrail'in birinci derdi Büyük Türkiye'dir. Hazar, Musul-Kerkük ve Akdeniz'de iddiası olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı zayıflatmak için küresel bir stratejinin tetikçiliğini yapmaktadır.
Tetikçi İsrail, Gazze'den başlayarak bölgeyi istikrarsızlaşmak ve bu istikrarsızlığın Irak-Kürdistan ve giderek Türkiye coğrafyasına sıçramasını kurguluyor.
Sonra da
Türkiye ile Batı'nın arasını açmayı hedefliyor. Hamas kırılırsa Türkiye-Gazze hatları kopartmak, Gazze'nin Doğu Akdeniz kaynakları ve Akdeniz ticaret çevriminde güçlü bir aktör olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın elini zayıflatmaya çalışıyor.
Tayyip Erdoğan (Türkiye) ile Muhammed Mursi (Mısır) arasındaki Yeni Akdeniz Eksenini de General Sisi darbesiyle yıkmalarının arkasında da aynı korku vardı.
YARIN: FETHULLAH GÜLEN VE KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSRAİL'DEN (İKİYÜZLÜ BATI) NEDEN KORKUYOR?