Başbakan'dan bedelli açıklaması!

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2014, 01:49
Başbakan’dan bedelli açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ATV ve A Haber ekranlarında Mehmet Barlas'ın bedelli askerlikle ilgili sorusunu da cevapladı:

Yıllardır Türkiye'de bedelli askerlik konuşuluyor. Türkiye'de profesyonel askerlik konusu hep konuşuluyor ama bir adım atılmıyor. Siz bu konuda bir söz söylemiyorsunuz. Söylediğinizde o işi yapıyorsunuz. Bu iş ne olacak. Türkiye'de yurt dışında çalışanlara kolaylık getiriliyor, ama içerdekilere bu sorun halledilmiyor.

Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaparız. Zaman zaman bunu Genelkurmay Başkanımızla görüştüğümüz de oldu. Bizim ordumuz yarı profesyonel durumunda. Bugün asker sayımız jandarmayı da kattığımızda rakam ciddi boyutlarda. Tam profesyonel orduya gidince ne kadar asker gerek 300-400 bin mi o sayıda asker var. Ama asker sadece askeri eğitimle sınırlı değil.

MB-İngiltere'nin hava kara deniz asker sayısı 99 bin dolayında. Ege'de bir sorun olsa asker yüzerek geçecek değil. Teknik imkan için dışarıya muhtaç değil miyiz

Patriot füzesi, kullanıcılar tarafından kurulur. Biz istesek de onları alırız. Ama Nato çerçevesinde atılan adımlar var. Türkiye'de bir jandarma sorunu var. Bunun çözümü için adımlar atmak durumundayız. Jandarma tamamen İçişleri Bakanlığı'na devredilmek durundadır. 30 tane büyük şehir var. Güvenliği sadece polisle çözülemez. Sınırları da kara kuvvetleri ile güvenlik altına alınmalıdır.