Başbakan Erdoğan: Barbarlıkta Hitler'i geçtiler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İsrail'e yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 19 Temmuz 2014, 19:16
Başbakan Erdoğan:  Barbarlıkta Hitler’i geçtiler!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda onbinlerce kişiye seslendi.

"İSRAİL MASUM İNSANLARI ÖLDÜRÜYOR"

Başbakan Erdoğan: "Terör devleti İsrail, bir kez daha Gazze'ye saldırdı, bir kez daha masum çocukları, plajda oynayan çocukları vurdu. Masum kadınları, insanları katletmeye başladı. Bunların gözü o kadar dönmüş ki bir İsrail kadın milletvekili çıktı, 'bütün Filistinli anneler ölmeli' dedi. Sen ne biçim kadınsın. Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmadı, niye çıkmıyor, çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Bunlar analığa da karşı olanlar"



"İNSANLIK ADINA NEFET EDİYORUM"

Başbakan Erdoğan: "Müslüman kadının karnına ateş et, bir kurşun ile iki can diye tişört yaptırmışlar. Bunların insanlıktan nasibi yok, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. İnsanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum."

"ABD HALA İSRAİL'İ SAVUNUYOR"

Başbakan Erdoğan: "Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne, size ne... Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var? Bu insanlar öldürülecek, sen koskoca Amerika adaleti arayacağın yerde, kalkacaksın hala 'İsrail'in savunma hakkı' var. Ne savunması, orantısız güç kullanıyor."



"TEK HEDEFİMİZ İSRAİL'İN ZALİM YÖNETİMİDİR"

Başbakan Erdoğan: "Ben vatandaşlarıma sesleniyorum; vatandaşımız olan, Türkiye'deki Musevilere yönelik herhangi bir tavrı ben doğru bulmuyorum. Niye? Onlar bu ülkenin vatandaşıdır, bu ülkenin vatandaşı olmaları hasebiyle onlar şu anda bizim güvencemiz altındadır. Bizim hedefimiz İsrail'in zalim yönetimidir, terör estiren yönetimidir, biz onu hedef alarak konuşmalıyız, onu hedef alarak uluslararası çalışmalarımızı yönetmeliyiz ve İsrail halkını kendi yönetimine karşı tavır almaya davet etmeliyiz."

"BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER"

Başbakan Erdoğan: "Bayrak direklerine tırmananlar vardı, şimdi direklerden iniyorlar mı? İniyorlar. Devam ederlerse, inmeye devam edecekler. Bunun bedelini ağır öderler."