İngiliz anahtarı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2014 Güncelleme 11 Temmuz 2014, 01:02
İngiliz anahtarı!

İÇİNDEKİLER

Tarih yeniden yazılırken, gelişmelerin tam ortasındayken bir takım şeyleri görmek çok kolay değildir! Hele bir de hayata günlük bakıyorsanız işiniz çok zordur!
Ama büyük fotoğrafın görülmesini sağlayacak ciddi ipuçları her gün önümüze kadar geliyor!
Önceki akşam CHP Genel Başkanı Kemal Bey bir televizyon kanalındaydı! "Bir Kürt devleti kurulursa, Türkiye'nin bölünme durumu ortaya çıkarsa ne yapacaksınız?" sorusuna hiç düşünmeden cevap verdi! Verdi vermesine ama ne yazık ki ülkenin bölünme tehlikesiyle asla ve kat'a karşı karşıya olmadığını söyleyemedi!
Tam aksine sözcükleri peşpeşe sıraladı: "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız.
Neden bölünecek Türkiye? Beraber olmak varken, birlik olmak varken, huzur içinde yaşamak varken, barış içinde yaşamak varken neden kavga? Türkiye büyük bir ülke.
Hepimizin karnı doyabilir..." İşte benim itiraz ettiğim yer de tam burası!
Daha önce entellektüel insanların siyaset yaptığı CHP şimdi kasabalı bir görüntü içinde! Ne Ankara'yı ne de bölgeyi okuma kabiliyeti var! MHP de tıpkı CHP gibi!
Söyleyecekleri yeni bir şey yok!
Gitmeyi hedefledikleri bir istikamet yok! İddia, ruh, menzil ve projeleri zaten yok!
Bunları birilerini incitmek için ya da kırmak için söylemiyorum!
Gerçek bu! Çünkü dünya üzerinde kimin kimle savaştığını bilmeyen insanların doğruyu görmesi ve oradan hareketle bir sonuca ulaşması çok kolay değil!
Kaç kez yazdığımı hatırlamıyorum! Türkiye bir İNGİLİZ imalatıdır! Bütün kurumlarımız, sistemimiz Kraliçe'nin adamları tarafından dizayn edilmiştir! CHP ile MHP bilmeden bu sistemin devamına hizmet etmektedirler!
Ortadoğu'ya bakışlarında ciddi bir ufuksuzluk var! Küçük, kullanışlı, sesi çok gür çıkmayan bir Türkiye onlar için biçilmiş kaftan!
Ama maalesef hayat böyle akmıyor! Eğer oyun kurucuları bilmez ve gereğini yapmazsan içeride de rahat oturamazsın! Oturtmazlar!
Osmanlı'ya gitmeye gerek yok!
Özal'a, hatta 2003'e gidelim! Saddam 5 KÜRT gardiyan tarafından bir KURBAN BAYRAMI sabahı asıldı! Asanların ve mahkeme heyetinin KÜRT olması, daha doğrusu KÜRTLERDEN seçilmesi, tesadüf değildi! Düşmanlık tohumlarını atmak ve bir süre sonra da Kürtler'i AYIRMAK için kullanılan enstrümandı!
ABD Irak'a girdiğinde zaten BÖLMEK için gelmişti! Şİİ, ortada SÜNNİ, kuzeyde de Kürt bölgesi olarak!
Fakat aynı dönemde biz de TEZKERE ile uğraşıyorduk! Geçsin mi, geçmesin mi? diye kupon dolduruyorduk! Ancak TEZKERENİN ayrıntılarıyla pek ilgilenmiyorduk! Oysa Amerika ne istiyordu? Neyin peşindeydi? Ve ne yapmaya çalışıyordu? Bu gibi soruların cevabını bulmamız gerekiyordu!
Bir şeye "HAYIR!" ya da "EVET!" demeden önce bakmak gerekiyordu!
İskenderun'a kadar gelen Amerikan askerleri bir yanda gemilerin içinde bekliyor ve Güneydoğu'da KARARGAH kurmak için gün sayıyordu!
Tezkerenin içindeki bir maddeye göre de TRABZON'da üs isteniyordu! İşte benim için ALARM veren yer burasıydı! Trabzon ile Saddam'ın ne ilgisi vardı! İncirlik orada dururken Karadeniz'de ne yapacaklardı!
Hesap neydi?
Saddam'a yapılan operasyon bölgenin DİZAYNI için atılan ilk adımdı! Irak'ı bölmek ve ardından SÜNNİ-Şİİ savaşı çıkarmak büyük hedefti! Müslümanları çatıştırarak bölgedeki İNGİLİZ EGEMENLİĞİ yok edilecekti! Bu operasyonla tehlike olduğu aşikar olan ÇİN'in enerji hattı kontrol edilecekti!
Avrupa'nın ipi Washington'un elinde bulunacaktı!
Bunun için ilk hamlenin KÜRTLER'den gelmesi gerekiyordu! Ki son zamanda gördüğümüz gibi Irak'ta kopuş an meselesi! Barzani ile Maliki birbirine girmiş durumda! Bir de ortada MEZHEP SAVAŞINI tetiklemek için dolaşan IŞİD var! ŞİİLER'i hedefe koyan örgüt yüzünden Kürtler'in kendi yoluna gitmesi şart artık! Ancak bu Kemal Bey'in anladığı gibi BAĞIMSIZ bir devlet olarak mümkün değil! Öyle bir şansları yok! Önce Irak'tan ayrılacaklar sonra da Ankara'ya bağlanacaklar!
Bu Ortadoğu'da yüzyıl önce çizilen sınırları değiştiren İLK HAMLE olacak!
Zaten ilk petrol sevkiyatının yapılması işin bittiğinin göstergesi!
Sonra Suriye ve diğerleri gelecek!
Bu kesin ve net!
Peki, Türkiye bu işin neresinde?
İşte CHP ve MHP'ye ruh veren güç bunun tam karşısında! "Ortadoğu'da herkes istediğini yapsın biz karışmayalım!" diyerek tsunamiden kurtulacağımızı sanıyorlar! Oysa Ortadoğu'daki bütün karışıklıklar Türkiye'yi büyütecek! Çünkü Erdoğan'la başlayan İNGİLİZ SİSTEMİNE başkaldırı bölgeyi de bize getirecek!
ABD de, Rusya da buna razı! Hem de dünden!
Çünkü başka alternatifleri yok!
OSMANLI'YI YIKANLARI TÜRKİYE'DEN BAŞKA KİMSEYLE YIKAMAZLAR!
Bunu biliyorlar!
Erdoğan da bunun farkında!
Tek görmeyen CHP ve MHP!
Oyunu gören, kurguyu anlayan Erdoğan, bu nedenle MİLLİ ÇIKARLAR için gaza basıyor! O böyle yapınca Oslo sızıyor, 7 Şubat MİT krizi yaşanıyor, Gezi patlıyor, 17 Aralık darbesi planlanıyor!
Türkiye oyunun içinde olarak önce kendini düşünüyor! Bölgeyi ateşe atmadan sabırla İngilizler'in kovulması için çalışıyor!
Ankara bunu yaptıkça hem AK Parti içinde hem de dışında Erdoğan karşıtları perde gerisinde ellerini birleştiriyor!
Ekmeleddin Bey de bu ittifakın sonuç alamayacak bir ürünü!
Sadece KÖŞK'e kimin çıktığı ile ilgili bir olay değil bu! Bu seçim Türkiye'nin ne kadar BÜYÜK olacağı ile doğrudan bağlantılı!
Erdoğan "Devletin değil milletin yanında Cumhurbaşkanı!" derken aslında "Devleti İngiliz sisteminden arındıracağız!" demek istiyor!
Kavganın asıl ve tek nedeni bu!
Büyük oyunda TÜRK AKLINI kullanarak var olmak Erdoğan'ın tercihi! Saldıranlar ise "Kraliçe'nin dediği olur!" mottosuyla hareket ediyor! Aradaki fark geceyle gündüz gibi!
AK Parti içinde de CHP ve MHP gibi düşünenler yok değil!
Büyük Türkiye'ye mesafeli çok isim var!
Ama nafile!
Sınırlar değişecek! Kürtler bunu başlatıp büyük adımı atacak! Bu sarsıntı bölgeyi kaplayacak!
30 yıldır sevgiyle bakmadığımız insanlar MİLLET şuuruyla, kardeşlik hukukuyla gelip ellerini uzatacaklar!
O eli Türkiye'den başka sıkacak el de yok zaten! Geç de olsa birbirimizi keşfedeceğiz!
İşte bu buluşma hızlandığı vakit CHP ve MHP'nin gerçek yüzü ortaya çıkacak! Kemal Bey'in farklı anlamda kullandığı "Elimize silah alırız!" sözünün arkasında yatan gerçek bu!
Eğer onlar içeride bölünme istemiyorlarsa neden SAVAŞA DESTEK oldular sözleri ve davranışlarıyla! Neden KÜRTLER'i hep yok saydılar! Kaderimiz, düğünümüz, namazımız, duamız, yemeğimiz, cenazemiz, tarihimiz ortakken neden DIŞLANDILAR!
Kemal Bey'in sözlerinin maalesef bir mantığı yok! MHP zaten herkesi Türk sayan bir yapı!
Aslında herkes gerçeği görüyor! Konuşulacak çok şey yok!
Varoluş nedenleri BÜYÜK TÜRKİYE'ye karşı olmak!
MHP de CHP de aynı! Paralel Yapı da aynı çizgide!
İstanbul sermayesi de öyle!
Geriye bir tek ANADOLU kalıyor!
Zaten 10 Ağustos'ta son sözü onlar söyleyecek!