Bedelli askerlik çağrısı!

Sabah Gazetesi yazarı gazeteci Sevilay Yükselir, A Haber canlı yayınında "bedelli askerlik talebi" ile ilgili açıklamalar yaptı.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 03 Temmuz 2014, 19:17
Bedelli askerlik çağrısı!

İÇİNDEKİLER

Yükselir, yaklaşık 800 bin insanın asker kaçağı olması ile ilgili Başbakan Erdoğan'a aileler adına ricada bulundu.

"SAYIN ERDOĞAN'DAN RİCADA BULUNUYORUM"

"Bu sorunu Milli Savunma Bakanı'nın tekrar gündeme getirmesi lazım. Bunu tekrar kabinenin gündeme alması lazım. Bu sorun çözülmezse gerçekten aile birliği bozulacak olaylar yaşanabilir. Çok samimiyetle söylüyorum. Bunun çözümü nedir bilmiyorum. Parasal olarak, şu kadar para, şu kadar yaş demiyorum. O artık teknik bir meseledir. Onu hükümet oturacak, enine boyuna tartışacak ve masaya bir paket getirecek. Ama yaklaşık üç dört milyon insanı ilgilendiren bir sorunla karşı karşıylayız ve bu sorunu çözmek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak bu soruna el atması lazım. Ben gerçekten kendilerinden o gençler adına, o anneler adına, onlar adına ricacı oluyorum. Hakikaten bu sorunu çözmek için ne gerekiyorsa yapılmalı. Bu büyük bir sorun, bu sorunu çözmemiz lazım."

BEDELLİ ASKERLİK PLATFORMU'NDAN YENİ ÇALIŞMA

Konu ile ilgili Bedelli Askerlik Platformu Yöneticisi Ali Deniz ile yaptığımız görüşmede;

"Bedelli askerlik talebimiz bu konu yasalaşana kadar azim ve kararlılık ile devam edecek.
Hayata bazen farklı pencerelerden bakmak ve çözüm getirmek gerekli. Bedelli konusunu tartışmaktan ziyade 800 bini bulan yoklama kaçağı ve bakayalara acil çözüm gerekiyor zira rakam her geçen gün artıyor. Rakamın artması da sorunun olduğunu aleni gözler önüne seriyor.
Bugüne kadar yanlış bilinenleri veya yanlış olan algıyı değiştirmek adına yeni bir çalışma başlattık.

Türkiye genelinde yüzyüze görüşme yöntemi ile bir araştırma yaptırıyoruz. Kısa süre içerisinde araştırma firmasından sonuçları alıp kamuoyu ile paylaşacağız.

Bu sonuçlar ile yeni bir bedelli askerlik yasasından kaç kişinin faydalanmak istediğini belgelemiş olacağız. Eminim ki bu rakam tahmin edilenin çok çok üzerinde olacaktır." dedi.