Bedelli atağı

Bedelli askerlik araştırmasında yüzde 60 'evet' sonucu çıktı. Yazarımız Mehmet Akarca da 'kaçak hayatları' yazarak, gençlerin sorunlarına dikkat çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2014 Güncelleme 10 Haziran 2014, 01:49
Bedelli atağı

İÇİNDEKİLER

Evlilik, iş, eğitim, sağlık gibi çeşitli nedenlerden dolayı askerlik görevini yerine getiremeyen büyük bir kesim bedelli beklentisi içerisinde. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı bedelli askerlikle ilgili açıklamalar da onbinlerce gence umut oldu. Kurtulmuş'un "Zorunlu askerlik kısmı kısa bir hale getirilebilir. Bir seferlik, son defaya mahsus birikenlerin bedelli askerlik yapması düşünülebilir" sözleri üzerine, gençler 40'a yakın grup kurarak bedelli askerlik getirilmesi ve kamuoyu oluşturmak için harekete geçti.

ARAŞTIRMADA 'EVET' SONUCU
ORC Araştırma şirketi de, bedelli askerlik konusunda bir çalışma yaptı. 30 büyükşehirde 6 bin 150 kişiyle yapılan ankete göre; toplumun yüzde 60.5'i bedelli askerlik uygulamasının çıkmasını talep ediyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, Mart ayında "Bu bedelliyi her gün dile getirmek, askere gitmek isteyen insanlarımızı caydırır. Şu anda böyle bir çalışmamız yok ancak halkta da böyle bir talep var" demişti.

KAÇAK HAYAT YAŞIYORLAR
Son olarak gazetemizin yazarı Mehmet Akarca, geçtiğimiz Pazar günü bedelli askerlik üzerine bir yazı kaleme aldı. 700 bine yakın kişinin kaçak yaşadığını dile getiren Akarca, bir an önce bedelli askerliğin çıkmasını yetkililerden talep etti. Akarca'nın, asker kaçaklarının yaşamını dile getirdiği yazı, sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı. Bedelli askerlik ile ilgili kurulan gruplardan da Mehmet Akarca'ya teşekkür mesajları yağdı.