Fethullah Hoca'dan büyük darbe!

Cemaatin çekim merkeziydi. Üniversiteye girmenin tek yolu olarak gösterildi. Ancak hükümet, dershaneleri okula dönüştürmek için harekete geçti. Kapatma görevi de Fethullah Hoca'ya verildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2014 Güncelleme 06 Haziran 2014, 02:13
Fethullah Hoca’dan büyük darbe!

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen ve örgütü, her daim "gençlere" önem verdi. Bunun için de dershaneler cemaatin en önemli çekim merkeziydi. Ancak 40 yıldır var olan bu sistem artık kangren haline geldi. Hem aileler hem de öğrenciler "Artık yeter" dedi.

YETKİ GÜNER'DE
Hükümet ailelerin cebini öğrencilerin de ruhunu alt üst eden dershaneleri kapatmaya karar verdi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'nda geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Çalışmalar sonrasında "Dönüşüm ve Teşvik Daire Başkanlığı" oluşturuldu. Bu başkanlığın amacı, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili süreci yönetmekti. İşte bu bu dairenin başına atanan isim ise dikkat çekti. Fethullah Gülen tarafından kurulan dershanelerin kapatılması için görev adaşına, Fethullah Güner'e verildi. Söz konusu karar Gülen ve örgütünde şok yarattı. MEB ise kamuoyunda "dershane yasası" olarak bilinen ve bakanlık teşkilatında köklü değişiklikler içeren yasanın yürürlüğe girmesiyle, çok sayıda ismin görevlerine son verileceğini açıkladı.

SON TARİH 2015
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın verdiği bilgilere göre dershaneler en geç 1 Eylül 2015'e kadar kapatılacak. Bu tarihten itibaren dershaneler özel okul, açık lise, okul öncesi eğitim ya da farklı bir kurs türüne dönüştürülecek.