Sağanak yağış İstanbul'u vurdu

İstanbul'da sağanak yağmur ve dolu yağışı başladı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Giriş Tarihi 02 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 02 Haziran 2014, 21:18
Sağanak yağış İstanbul’u vurdu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un bazı semtlerinde akşam saatlerinde etkili oldu sağanak yağış yer yer doluya dönüştü. Özellikle Esenler, Gaziosmanpaşa ve Bağcılar çevresinde şiddetli dolu yağışı etkili oldu. Haziran ortasında dolu yağışın hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

Gök gürültüsünün de eşlik ettiği yağış nedeniyle D-100 karayolunda ve bazı ara yollarda biriken yağmur suyu nedeniyle, trafikte yoğunluk yaşanmaya başladı.

TEM Otoyolu'nda ise yağış nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Gaziosmanpaşa'da Küçükköy'de ise caddeler göle yağış nedeniyle göle döndü.

SAĞANAK YAĞIŞ SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

İstanbul'da aralıklarla devam eden sağanak yağış Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Yoğun şekilde yağan yağmur alt geçitlerde, yollarda, bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu.

Sultanbeyli'de de etkisini gösteren yağmur nedeniyle Fatih Bulvarı üzerinde bulunan tünel kısa sürede suyla doldu. Tünelde araç geçişi bir süreliğine imkansız hale geldi. Yağışın hızlanmasıyla birlikte tedbir alan belediye ekipleri alt geçidi trafiğe kapatarak araçların mahsur kalmasını engelledi. Yoğun şekilde yağan yağmur suyu tahliye olamayınca bazı yaya yolları da su altında kaldı. Adeta gölete dönen caddeler de yine belediye ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

Sancaktepe'de bazı evlerde ise yoğun yağış su baskınlarına neden oldu. Islahı tamamlanmayan derelerde ise taşma tehlikesi yaşandı.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Yıldırım, dolu yağışı, kısa süreli fırtınayla birlikte su baskınlarına yol açan gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat" uyarısında bulundu.

Yurdun Mayıs ayının ortasından bu yana mevsim şartlarına uygun atmosferdeki kararsız yapıya bağlı gök gürültülü sağanak yağışların etkisinde olduğunu bildiren Meteoroloji, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, gök gürültülü sağanak yağışların bugün yurdumuzun büyük bölümünde (Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimleri dışında yurt genelinde) etkisini sürdürmesi; yarın yağışlı sistemin doğuya hareket ederek; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi bekleniyor" dedi.

Meteoroloji'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Ancak aynı gün akşam saatlerinden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Antalya'nın batısı ve Burdur'un sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara ve İstanbul'da yarın ara verdikten sonra gelecek hafta başına kadar aralıklarla etkili olması beklenmektedir.

Gök gürültülü sağanak yağışların 04 Haziran Çarşamba gününden itibaren önümüzdeki hafta başına kadar ülkemizin güneydoğu kesimleri dışında yurt genelinde etkili olmaya devam etmesi beklendiğinden, hava şartlarının sebep olabileceği riskler (Yıldırım, dolu, su baskınları ve ani sel, kısa süreli fırtına) sebebiyle vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edilmektedir."