Aydın Doğan'ın Erdoğan nefreti

Başbakan Erdoğan'a karşı her türlü fırsatı değerlendiren Aydın Doğan, Gezi ve 17 Aralık darbe girişiminin ardından, Soma'yı da fırsat bildi.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 17 Mayıs 2014, 17:28
Aydın Doğan’ın Erdoğan nefreti

İÇİNDEKİLER

Gezi olayları ve 17 Aralık hükümete karşı darbe girişimi gibi olayları fırsat bilerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı taarruza geçen Aydın Doğan ve medyası şimdi de Soma'daki faciayı koz olarak kullanıyor. Aydın Doğan'ın bu tutumuna kurumda çalışan yazarlar ve programcıları da katıldı.

Geçtiğimiz gün CNN Türk'te program yapan Şirin Payzın canlı yayında "İşte iş adamını da zor durumda bıraktı. Hangi iş adamı ister bu kadar yanında çalışan işçisinin ölmesini" diyerek ölüm madeninin sahibi Alp Gürkan'ı mağdur, hükümeti ise olayın asıl faili olarak göstermeye çalışmıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'de dün katıldığı Halk TV canlı yayınında, Soma'da hayatını kaybeden maden emekçilerinin AK Parti'ye oy verdikleri için ölmelerinin 'müstehak' olduğunu söylemişti.

Bu skandallara bir de Hürriyet yazarı Yalçın Bayer eklendi. Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında "Hakiki darbe Soma'dır. İktidar diğer çakma darbelerden kurtuldu ama bu seferki hakiki bir darbeye benziyor." diyerek, 299 kişinin ölümünü hükümete karşı darbe olarak niteleyecek kadar alçaldı.

Kaynak: Star Gazetesi