Osman lobisi

Hocanın adamları sansüre de el attı! TİB'teki dinlemeleri yaptıran Osman Nihat Şen çıktı. Paralel yargının abileri, Şen ve TİB hakkındaki haberler için tekzip çıkartıp internet sitelerinden kaldırttı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2014 Güncelleme 06 Mayıs 2014, 02:15
Osman lobisi

İÇİNDEKİLER

17 Aralık Operasyonu sonrası Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yapılan incelemede, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 2012 yılından önceki tüm arşivlerinin silindiği tespit edildi. Bir numaralı şüpheli ise eski Başkan Vekili Osman Nihat Şen'di. Şen ve ekibi önce yasa dışı dinleme yapıp ardından da silmişti. İşte bu gerçeğin ortaya çıkmasından sonra yargıdaki paralel çete, Şen için harekete geçti. Şen, hiçbir haberde adının geçmemesine rağmen kişilik haklarının ihlal edildiğini belirterek dava açtı. Ankara 15. Sulh Ceza Mahkemesi, 11 medya kuruluşunda yayınlanması için tekzip kararı çıkarttı.

PARALEL YARGI KARARI
Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi de toplam 23 haber için internette erişimin engellenmesine karar verdi. Haberlerde "Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun incelemesi sonucu..." denmesine rağmen 5. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Süleyman Köksaldı, "İçeriği yayınlayan ya da yazanların kişisel görüşlerini yansıtmakta olan bu haberler, hakaret ve suçlama boyutuna ulaşmaktadır" dedi. Köksaldı ayrıca Yargıtay'ın pek çok kararını yok sayarak basın tarihine geçecek olan bir sansür kararına imza attı. Köksaldı, "Haber verme hakkını" mahkeme kararına bağladı.