Cumhurbaşkanlığına yüzde 52 'evet'

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ORC araştırma şirketinin yaptığı ankete katılanların yüzde 52'si, aday olması durumunda Başbakan Erdoğan'a oy vereceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2014 Güncelleme 06 Mayıs 2014, 01:44
Cumhurbaşkanlığına yüzde 52 ’evet’

İÇİNDEKİLER

ORC Araştırma Firması, 30 büyükşehirde 5 bin 180 kişiyle yüz yüze görüşerek Cumhurbaşkanlığı süreci, bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz, hükümet politikalarından memnuniyet, 3 dönem kuralı, Ermenilere taziye ve bedelli askerlikle ilgili bir anket yaptı. Ankete katılanların yüzde 52'si Başbakan Erdoğan, Köşk'e aday olursa oy vereceğini söyledi.
Erdoğan'ın ilk tur seçimlerde kazanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 57 oldu.

AK PARTİ FARK ATTI: Ankette "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz" sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 49.1'i Ak Parti'ye oy vereceğini söylerken, yüzde 24.8'i de CHP'ye oy atacağını belirtti. MHP ise yüzde 16,3'de kaldı.

TAZİYE MESAJI DESTEK GÖRDÜ: Ankette Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin Ermenilere taziyede bulunması da yer aldı. Katılımcıların yüzde 55.7'si Erdoğan'ın taziyesini "olumlu" olarak değerlendirdi. Ankette bedelli askerliğin yeniden çıkarılmasını ister misiniz sorusu da soruldu. Katılımcıların yüzde 57.6'sı "bedelli askerlik çıkarsa desteklerim" dedi.

3 DÖNEM KURALI DEVAM ETSİN: Ankette AK Parti tüzüğünde yer alan milletvekilliği için en fazla 3 dönem üst üste aday olabilme kuralı değiştirilmeli mi? diye soruldu. Katılımcıların yüzde 45.2'si "3 dönem kuralı devam etmeli" derken, yüzde 40.5'i "kaldırılmalı" dedi. Hükümetin hizmet ve politikalarından memnuniyetin de değerlendirildiği ankette katılımcılardan yüzde 63'ünün sağlık hizmetlerinden memnun olduğu bildirildi. Yüzde 61 memnuniyetle sosyal politikalar ikinci ; yüzde 58 memnuniyet oranıyla da eğitim politikaları üçüncü sırada yer aldı. Kaynak: SABAH