Kod adı enişte!

MİT, 4 Fransız gazeteciyi Suriye'den kurtardı. Onlardan biri olan savaş muhabiri Didier François ise Cumhurbaşkanı Hollande'ın eski eşinin akrabası çıktı. Özgürlüğüne kavuşan muhabir ilk olarak eniştesine sarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2014 Güncelleme 25 Nisan 2014, 00:58
Kod adı enişte!

İÇİNDEKİLER

Türkiye yine sınır ötesi bir operasyona imza attı. Milli İstihbarat Teşkilatı, 10 ay önce Suriye'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından kaçırılan Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin (38) adlı 4 Fransız gazeteceyi kurtardı. İşte 19 Nisan'da düzenlenen bu operasyonun ardında "eniştenin" özel isteği vardı. Zira kurtarılan gazetecilerden Didier François (54), Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ilk eşi Segolan Royal'ın akrabasıydı.

FRANSA ACİZ KALDI...
Bu nedenle eski enişte Hollande, daha hassas davrandı. Fransa önce IŞİD militanlarına milyonlarca Euro'luk fidye teklif etti. Ancak IŞİD kabul etmedi. Fransa Gizli Servisi görevi başaramayınca İngiltere ve ABD'den yardım istendi. Ama İngiliz ve Amerikan gizli servisleri de beklenen performansı sergileyemeyince Hollande Türkiye'nin kapısını çaldı. Operasyondan 2 hafta önce Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Ankara'ya gidip yardım istedi. Bunun üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı harekete geçti.

15 KİŞİLİK SÜPER EKİP
MİT, gazetecilerin yerini kısa sürede belirledi. Çok iyi derecede Arapça ve Fransızca bilen 15 kişilik operasyon timi 6 gün önce gece vakti Suriye'nin Halep kentine sızdı. MİT görevlileri tek bir mermi sıkmadan adeta tereyağından kıl çeker gibi 4 Fransız gazeteciyi kurtarıp Türkiye'ye getirdi. Gazeteciler geçtiğimiz Cumartesi günü Fransız Hava Kuvvetleri'ne ait özel bir uçakla ülkelerine gönderildi. Muhabirleri karşılayanlar arasında Hollande da vardı. Didier François'in ilk işi ise kendisini kurtaran eski eniştesi Hollande'a sarılmak oldu. Buluşmada, duygulu anlar yaşandı. Böylece MİT, tarihe geçen bir operasyona daha imza attı.

TÜRKİYE ARTIK 2. VATANIMIZ
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) çok özel operasyonuyla IŞİD militanlarının elinden kurtarılan 4 Fransız gazeteci, sağ salim ailelerine kavuştu. Ülkelerine dönen gazeteciler ilk olarak Türk yetkililerine teşekkür etti. Gazetecilerin aileleri ise "Türkiye artık bizim ikinci vatanımız. En kısa sürede tatil yapmak için Türkiye'ye gideceğiz" diye konuştu. Fransız makamları da hem MİT'e hem Ankara'ya operasyon nedeniyle minnettar olduklarını iletti

TAKVİM AÇIKLIYOR
MİT'İN Fransız gazetecileri kurtarma operasyonu dünya gündemine oturdu. Fransa, ABD ve İngiltere gizli servisleri MİT'i konuşurken operasyonun arkasındaki gerçeğe TAKVİM ulaştı. Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, gazetecilerden Didier François'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın eski eşi Segolan Royal'ın akrabası olduğunu ortaya çıkardı.

MEVLÜT YÜKSEL