Ölüm dansı!

Rio'da polis ünlü dansçıyı uyuşturucu baronuna benzetti. Gözaltında döverek infaz etti. Kentte yapılan gösterilerde, her yer ateşe verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2014 Güncelleme 24 Nisan 2014, 01:51
Ölüm dansı!

İÇİNDEKİLER

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde, ünlü dansçı Douglas Rafael da Silva'nın (25) uyuşturucu baronu Juan Carlos Ramirez Abadia'ya benzetilerek gözaltına alınıp düvülerek öldürülmesi, kenti ayaklandırdı. İddiaya göre "Dünya Kupası" organizasyonu öncesi uyuşturucu çeteleriyle mücadele eden polis, cezaevinden kaçan Abadia'yı yakalamak istedi. 35 yıl hapse mahkum uyuşturucu baronu için baskınlar düzenlendi. Bir operasyonda, barona çok benzeyen dansçı Douglas Rafael da Silva gözaltına alındı.

CESEDİ OKULDA BULUNDU
Kendisinin uyuşturucu ile ilgili olmadığını söyleyen dansçı, polisi inandıramadı. Gencin cesedi önceki gün bir okulda bulundu. Bunun üzerine halk polise karşı ayaklandı. Gösteriler, kentin birçok noktasına yayıldı. Güvenlik güçleri eylemleri engellemekte zor anlar yaşadı. Polis 12 yaşındaki bir çocuğu yaraladı.

KUPA TEMİZLİĞİ YAPILIYORDU
Polis, 12 Haziran'da Sao Paulo'da başlayacak ve finali 13 Temmuz'da Rio'nun ünlü Maracana Stadyumu'nda oynanacak olan Dünya Kupası öncesi çetelere savaş açtı. Ağır silahlı baronların gecekondu mahallelerinden uzaklaştırılmaları için operasyon başladı.