Kadirov konuştu!

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Türkiye'de işlenen cinayetlerle ilgisinin olmadığını söyledi. "Ülkelerimiz arasındaki siyasi, ekonomik ve dostluk ilişkilerini bozdurmayız" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2014 Güncelleme 24 Nisan 2014, 02:15
Kadirov konuştu!

İÇİNDEKİLER

Moskova'nın desteği ile Çeçenistan'da Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Ramzan Kadirov, TAKVİM'e konuştu. Türkiye'de işlenen Çeçen cinayetleriyle ilgili "Benimle alakası yok" dedi. 2008-2013 arasında, İstanbul ve Ankara'da 7 Çeçen lider peş peşe öldürüldü. Hiçbirinin katili yakalanamadı. Rus gizli servisiyle bağlantılı suikastları, İstanbul Cinayet Masası mercek altına aldı. İddiaya göre dış bağlantılar ve tetikçiler tespit edildi. Ancak Paralel Yapı, o dosyalara el koydu. Muhalif liderleri, Kadirov'un öldürttüğü iddia edildi. Hatta cinayetlerden bazıları, Kadirov'a muhalif liderlerden olan Zona kod adlı Ruslan Papaskiri'ye yıkıldı. Zona tutuklanırken Çeçen lider bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Emniyette yapılan bu hedef saptırma ile asıl failler gizlendi. Bunun karşılığında da Ramzan Kadirov'dan Çeçenistan'da cemaat okulu açılmasına izin vermesi istendi.

ÖNCE PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
Tüm bu iddiaları sormak istediğimiz Kadirov, önce bizimle irtibata geçmedi. TAKVİM'de yayınlanan haberlerden sonra Moskova'ya gidip Putin'le görüşen Kadirov'dan dün Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel'e yazılı bir açıklama geldi. Kadirov gönderdiği açıklamada şöyle dedi: Türk basınında son günlerde hakkımda ortaya atılan "Paralel tezgah" iddiaları, iki ülke arasındaki ilişkileri baltalamak amacı güdülerek hazırlanmıştır. Bunlar asılsız iddiadan ibarettir. Şunun net olarak bilinmesini istiyorum.

YAZILI AÇIKLAMA GELDİ
Türkiye'de bugüne kadar işlenmiş olan cinayetlerin Çeçenistan Devleti ile ilişkilendirilmesi çabaları başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Ne Türkiye ne de dünyanın hiçbir yerinde illegal olayların tarafı olmamız mümkün değildir. Yapılan bütün bu tür haberlerle Türkiye Cumhuriyeti ile olan siyasi ekonomik ve dostluk ilişkilerimizin yıpratılmasına müsaade etmeyeceğiz.

7 LİDER ÖLDÜRÜLDÜ
Türkiye'de son 6 yıl içinde İstanbul'da Çeçen liderler Gazhi Edilsultanov, İslam Canibekov, Ali Osaev, Berg Hacı Musayev, Rüstem Altemirov, Zaurbek Amriyev ile son olarak Ankara'da Medet Ünlü öldürülmüştü.

SUİKASTLARIN ARDINDAKİ SIR
Takvim, Türkiye'de işlenen Çeçen cinayetlerinin ardındaki sır perdesini araladı. İki kez üst üste manşete taşıdı. Çeçen Lider Ramzan Kadirov da Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel'e 2 gün sonra açıklama yaptı.