MEB'de temizlik başladı

Temizlenme süreci Milli Eğitim Bakanlığı'yla devam ediyor. Bakanlık daha önce paralel yapının yayınevleriyle imzalanan protokolleri iptal etti.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 22 Nisan 2014, 12:03
MEB’de temizlik başladı

İÇİNDEKİLER

17 ve 25 Aralık darbe girişiminin ardından Hükümet'in başta emniyet olmak üzere birçok kurumda başlattığı paralel yapıyla mücadeleye Milli Eğitim Bakanlığı da katıldı. Bakanlık, paralel yapıya yakın bazı yayınevleriyle daha önce imzalanan protokolleri iptal etmeye başladı.

Gökhan Kaya'nın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl Nisan ayında Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında paralel yapıya yakınlığı ile bilinen yayıneviyle imzaladığı protokolü iptal etti. MEB, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Protokolün "Yürütme ve Çeşitli Hükümler" başlığı altındaki 10'uncu maddesine istinaden Genel Müdürlük tarafından feshedildiğini il milli eğitim müdürlüklerine duyurdu.

İPTAL YETKİSİ VAR


Protokolün 10. maddesinde ise "Bu protokol 3 yıl geçerli olup Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü gerekli gördüğü takdirde protokolü tek taraflı fesih hakkını kullanabilir" ibaresinin yer aldığı öğrenildi. Bu bağlamda, Genel Müdür Biçerli, söz konusu Protokol kapsamında herhangi bir faaliyet gerçekleştirilmemesi ve iptal kararının okullara duyurulmasını il milli eğitim müdürlüklerinden istedi.

Protokol kapsamında birçok okulun bahçesine oyun alanı çizimi gerçekleştirilmesinin planlandığı öğrenildi. Ayrıca protokolle Türkiye'deki bütün okullara dağıtılmak üzere içinde geleneksel oyunların nasıl oynanacağını anlatan ve en az yüz sayfadan oluşan Geleneksel Çocuk Oyunları Rehberi'nin tasarımı ve basımı yapılacaktı. Öte yandan yine bütün okullara dağıtılmak üzere öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırıcı okul zili melodilerinin tasarım, üretimi ve dağıtımı yapılacaktı.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında tiyatro gösterileri, yarışmalar, sempozyum, panel ve konferanslar, bilimsel araştırmalar, çalıştaylar, eğitici oyuncaklarla oyun etkinlikleri düzenlenecekti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi