Mobbing zaferi

İşyerinde psikolojik baskı gördüğü için dava açan bankacının yüzünü Yargıtay güldürdü. Verilen karar, tüm çalışanları sevindirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2014 Güncelleme 17 Nisan 2014, 00:29
Mobbing zaferi

İÇİNDEKİLER

Yargıtay'dan çalışanları sevindirecek bir karar çıktı. Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, İzmir'de 1994-2010 yılları arasında çalıştığı bankada iş akdi feshedilen bankacının mobbing davasında bir 'ilk'e imza attı.

AĞIR İHLAL
Başkasının işleri kendisine verilen, yerine başkası görevlendirilen, cumartesi günleri mesai yaptırılan ve aynı pozisyondaki diğer çalışanlara anahtar ve şifreler verildiği halde kendisine verilmeyen bankacının işyerinde mobbinge maruz kaldığına karar veren Yargıtay, bu şikayetleri mobbing olarak kabul etmeyen yerel mahkeme kararını da bozdu. Bugüne kadar hep davacının ispat etmek zorunda kaldığı mobbingi ispatlamayı da davalıdan istedi. "Mobbingin varlığı için kişilik haklarının ağır şekilde ihlaline gerek yoktur, kişilik haklarına yönelik haksızlık yeterlidir" hükmü verilen kararda şöyle denildi:

DELİL ARANMAZ
"Mobbing iddialarında şüpheden uzak kesin deliller aranmaz, davacı işçinin, kendisine işyerinde mobbing uygulandığına dair kuşku uyandıracak olguları ileri sürmesi yeterlidir, işyerinde mobbing gerçekleşmediğini ispat külfeti davalıya düşer."