Gürültü kesildi

3 katlı apartmandaki komşularını horultusuyla uykusuz bırakan Recep Gür, dil kökü pili ameliyatı oldu. Hem kendisi hem de komşular rahatladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2014 Güncelleme 17 Nisan 2014, 00:26
Gürültü kesildi

İÇİNDEKİLER

Evlilikleri bile bitiren horlama sorunu, bazen aile içinden çıkıp komşulara kadar uzanıyor. Tıpkı Manisa'lı Recep Gür'de olduğu gibi... Uyku apnesi olan, horultusuyla yaşadığı 3 katlı apartmanı inleten Recep Gür, eşinin yanı sıra komşularını da rahatsız edince, çareyi ameliyat olmakta buldu. 51 yaşındaki Gür'e, İzmir Kent Hastanesi'nde operasyonla dil kökü pili takıldı. Eşinin ameliyat olmasıyla herkesin rahatladığını söyleyen emekli öğretmen Dilek Gür, "3 katlı bir evde yaşıyoruz. Eşimin horlaması bütün katlardan duyuluyordu. Artık horlamadığı için komşularımız da biz de rahat rahat uyuyabileceğiz" dedi. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Alp Demireller, dil kökü pilini şöyle anlattı: "Operasyonla dil siniri uyarıcısını hastanın boynunun sağ tarafına, pili de sol göğsünün üzerine cilt altına yerleştirdik. Pilden gelen sinyaller siniri uyararak dil kökünü çalıştırıyor. Kesintisiz solunum sağlanıyor."

HORLAMAYINCA ÖLDÜ SANDILAR

Oturdukları apartmanın her her köşesinden eşinin horultularının rahatlıkla duyulabildiğini söyleyen Dilek Gür, "Horlamalar kesilince komşular eşimin öldüğünü düşünerek korku duydu" diye konuştu.

HASTALIĞIN TEDAVİSİ ŞART

Her 100 kişiden 4-7'sinde uyku apnesi olduğunu, birçok kişinin hastalığından habersiz yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Alp Demireller, "Hastayı tedavi etmezseniz kalp krizinden, beyin kanamasından ölüyor, kayıtlara uyku apnesi olarak geçmiyor" dedi.