THY'yi unut

Türk Hava Yolları'nın uçaklarında sürekli olay çıkartan milletvekili Muhammed Çetin'e ders gibi ceza. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, 'Kimse markamızı karalamayaz. Artık o vekile bilet satmayacağız."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2014 Güncelleme 16 Nisan 2014, 01:54
THY’yi unut

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, NTV'de Mehmet Barlas'ın sunduğu '45 Dakika' programına konuk oldu ve Cemaat milletvekili Muhammed Çetin'e rest çekti. THY'nin itibarını zayıflatmak için her uçuşunda olay çıkartan ve saatlerce rötar yaptıran Çetin'e tepki gösteren Hamdi Topçu, "Bu konuda çok üzgünüm. Bir milletvekilinin böyle bir şeyle karşı karşıya kalması gerçekten bizim üzüntü kaynağımız. Ama bir miletvekili, Türkiye'nin milli havayolu şirketine, kurumsal yapısına yabancıların içinde küçültücü sözler söyleyemez, söylememesi gerekir. Chigago uçağımız 2 saat 45 dakikaya yakın rötar yapmış. Bütün raporlara baktım, bu rötar arkadaşımızın ekonomi sınıfından bilet alıp 'business'ta oturma ısrarından kaynaklanıyor. Bunun üzerine kaptan pilot polisten yolcunun indirilmesini talep etti. Buna da direnerek 250'ye yakın yolcunun ABD'deki bağlantılarını felç etti, bu kabul edilemez" dedi.

İFTİRA ÜZERİNE İFTİRA ATIYOR
Çetin'in iddialarının gerçek dışı olduğuna dikkat çeken Topçu'nun açıklamaları şöyle: Bir daha Çetin'e bilet satmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu ortamda bütün uçaklarımızda olay çıkartan yolcu istenmeyen yolcudur. Hele milletvekili olan bir arkadaşımız ekonomide uçmak istemiyorsa onu kontuarda halletmesi şart. İkinci olarak şöyle bir argüman daha kullanılıyor; AK Parti'den istifa ettiği için kendisine upgrade yapılmıyor... Aynı uçakta AK Parti'den istifa etmiş 3 milletvekili arkadaşımızı upgrade yaptık ve Amerika'ya gittiler...

YENİSİNE İHTİYAÇ VAR
Topçu, 3. Havalimanı projesine de değindi: Türkiye Hava Yolları'nın 420 uçağın üzerine çıkacağını projeksiyon ediyoruz. Bu şartlarda Atatürk Havalimanı'nın bu yükü kaldırması mümkün değil. Şu anda iniş kalkıştaki oranımız yüzde 86,3. Bu zamanında kalkışta bizi Avrupa'da ilk üçe sokuyor. Yoğun bir havalimanındaki başarı olağanüstü.