Telekulak ödülü

NSA eski çalışanı Edward Snowden'ın sızdırdığı belgeler, medyanın en prestijli ödülü Pulitzer'i Guardian ve The Washington Post gazetelerine getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2014 Güncelleme 16 Nisan 2014, 01:14
Telekulak ödülü

İÇİNDEKİLER

ABD'nin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 98'incisi verilen Pulitzer ödülleri sahiplerini buldu. 'Pulitzer Gazetecilik, Edebiyat, Drama ve Müzik' ödülleri, New York'da Columbia Üniversitesi'nin Gazetecilik Okulu'nda yapılan basın toplantısında, Pulitzer ödüllerinin yöneticisi Sig Gissler tarafından açıklandı. Pulitzer'in en önemli ödülü olarak kabul edilen 'Kamu Hizmeti' dalındaki ödülü, Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) eski çalışanı Edward Snowden'in basına sızdırdığı gizli belgeleri yayımlayan Guardian ve The Washington Post aldı. Bu yıl 4. kez 'Kamu Hizmeti' ödülü 2 gazete arasında paylaşılmış oldu. Guardian ve The Wasginhton Post böylece ilk Snowden belgelerini yayınlamalarının üzerinden 10 ay geçtikten sonra Pulitzer'e layık görüldü.

'BÜYÜK ONUR'
Guardian Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rusbridger de "Gazeteciliğimizin Pulitzer tarafından onaylanması bizim için büyük onur" açıklamasını yaptı. Komite internet sitesinden, Washington Post gazetesindeki NSA haberleri için de "Gizli izlemelerin ortaya çıkarılması halkın ulusal güvenlik konusunun ulaştığı boyutu anlamasına son derece yardımcı oldu" denildi.

TEBRİK ETTİ
Snowden, ödül sonrası Guardian ve Washington gazetelerini tebrik etti.