Halk, Başbakan’a neden sahip çıktı?

“Turgut Özal’ın nasıl kolay harcandığını bilen halk, bu kez dersini aldı ve son seçimlerde yine Başbakan Erdoğan’a sahip çıktı” bu çarpıcı tespitler Eski Bakan Bülent Akarcalı’ya ait…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2014 Güncelleme 16 Nisan 2014, 01:51
Halk, Başbakan’a neden sahip çıktı?

İÇİNDEKİLER

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına konuk olan Eski Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı; Turgut Özal'dan bugüne Türkiye'yi, yerel seçim sonuçlarını ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

İşte Bakan Akarcalı'nın Deşifre programında yaptığı çarpıcı açıklamalardan satır başları:

Şu an Ak Parti hükümetinin kavga ettiği bu yapı daha önce de Özal ve Demirel döneminde de devletin gücüyle sermaye sınıfını elinde tutmaya çalıştılar. Devletin bilgileri İstanbul sermayesi tarafından hep kullanıldı.



Turgut Özal bu yapıyı değiştirecek girişimlerde bulundu ancak bu vesayet sistemini kıramadı. Bu son seçimlerde Turgut Özal'ın nasıl kolay harcandığını bildiği için halk Başbakan Erdoğan'a sahip çıktı. Çünkü halk dersini aldı.

"BAŞBAKAN ÖZAL'A ÇOK ÇEKTİRENLERİN BURNUNU SÜRTTÜ"

Daha önce bir görüşmemizde Başbakan Erdoğan'a Turgut Özal'a çok çektirenlerin burnunu sürttünüz ya işte o bize yeter diye kendisine söyledim.

İnönü, Bayar, Özal, Demirel başbakan iken sonradan Cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanı olması hakkıdır. Teamüller hep böyle oldu. Şimdi neden bu mesele bu kadar abartılıyor anlayamıyorum.



"SENDİKALAR SERMAYEYİ DESTEKLEDİ, İŞÇİ SINIFINI UYUTTU"
İşçi sınıfı uyutuluyor. Anadolu'nun temiz insanı, en çok meşakkate katlanan insanlar. Bu insanlar uyutuluyor. Sendikalar işçinin hakkını korumuyor, solu destekler gözüküyor ama gerçekte işçi sınıfına değil sermayeye hizmet ediyor. Onlar işçi sınıfına ihanet etmektedir.

Türkiye'de sırtını sermayeye dayamış bir kesim var. Türkiye'de barolar birliği var Tüsiad, Müsiad gibi bir sürü kuruluş var. Vatandaş çağdaş köle durumuna düşmüş ama onun hakkını savunacak kimse yok? Bunlar vatandaşın hakkını korumaya yönelik çalışmıyor, bunların hepsi sırtını bir yerlere dayamış.

"TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNUN DÜŞÜRÜLMESİ SİYASİDİR"
Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesi tamamen siyasidir. Ekonomisi eğreti giden birçok ülke var dünyada ama onlara öyle yapılmıyor. Türkiye'ye gelip yatırıp yapıp kazanamayan, zarar eden kuruluş yoktur. Varsa söylesinler bence yok, ben dünyayı yakın takip eden biriyim. Böyle bir firmaya hakikaten hiç rastlamadım.