O yüzbaşı tutuklandı!

MİT TIR'larının durdurulması için üstlerine Ankara'dan haber gönderen yüzbaşı tutuklandı. Telekulak operasyonu 5 ile sıçradı. Ali Fuat Yılmazer'in adamlarının da aralarında bulunduğu 11 polis daha gözaltına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2014 Güncelleme 11 Nisan 2014, 01:42
O yüzbaşı tutuklandı!

İÇİNDEKİLER

Adana'da Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan tarafından yürütülen MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin davada Ankara'da gözaltına alınarak Adana'ya getirilen yüzbaşı Hakan G. çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.

GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ
Şüpheli yüzbaşı Hakan G., 19 Ocak'ta MİT'e ait TIR'ların Adana'da aranması öncesi üstlerine TIR'ların ihbarını yapmakla suçlanıyor. Casusluk soruşturması kapsamında Ankara'da 7 asker daha ifade verdi. Bu arada yasadışı telefon dinleme iddialarıyla ilgili başlatılan operasyonlarda İstanbul, Erzincan, Trabzon, Çorlu ve Kırklareli'nde 11 polis daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerden çoğunun Emniyet eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olduğu dönemde ona bağlı olarak çalıştıkları iddia edildi. "Sahte isimle yasadışı dinleme yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınan polis sayısı 24'e ulaştı.

180 SORUŞTURMA BULUNUYOR
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yasa dışı dinlemelerle ilgili yapılan operasyonlara yönelik soruları yanıtladı. Ala yaptığı açıklamada "Soruşturmalar sonucu elde edilen delillere göre işlemler yapılmaktadır. Şu anda 180'i aşkın soruşturma devam ediyor. Çoğunluğu usulsüz dinlemelerle ilgili" dedi.

Özgür ÖZDEMİR / Aliye ÇETİNKAYA