Başbakan'dan tarihi balkon konuşması

AK Parti ile 8. seçiminden de zaferle ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da parti genel merkezinin balkonundan partililere hitap etti.

Giriş Tarihi 30 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 31 Mart 2014, 02:55

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin seçim zaferinin ardından AK Parti Genel Merkezi'nin önünde toplanan coşkulu kalabalığa Başbakan Erdoğan tarihi bir konuşma yaptı.

Başbakan'ın tarihi konuşmasından satır başları:

Aziz milletim, çok değerli kardeşlerim, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

81 vilayeti muhabbetle kucaklıyorum. Dünyanın tüm dost, kardeş şehirlerini yürekten selamlıyorum.

Binlerce kişinin toplandığı Üsküp meydanına telekonferansla bağlandım. Sizin coşkunuzu paylaşıyorlardı.

Ya Rab, ne büyüksün. Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini duaya açan dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye'nin zaferini kendi zaferi gören kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Kurtuluş Savaşı öncesinde olduğu gibi ellerini semaya açarak Türkiye'nin istiklal mücadelesinde dua edenlere teşekkür ediyorum.

Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet hak ediyor.

Siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum. Siyasete, başbakanınıza sahip çıktınız, teşekkür ediyorum.

Kaosu gördük, bu milletin, devletin, ülkenin ulusal güvenliğine müdahale Dışişleri Bakanlığı'nı dinleyecek kadar vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu. Onların kaos planı buydu. Bunların inine gireceğiz.

Basın mesupları balkon konuşması yapacak mısınız diye soruyor.

Muhalefet liderlerine, genel müdürlerine niye sormuyorsunuz, balkon konuşması yapacak mısınız diye?

Biz kazandık diyecek genel müdür. Öbürü de biz kazandık diyecek. Birinci parti olamazsak ben genel başkanlığı bırakırım dedim. Siyaset omurga ister, asillik ister. Makamı zenginleştiremezseniz bırakın gidin.

Onlar makamdan haz alıyorlar. Aziz milletimizin verdiği mesaj çok açık. Mileltimiz, biz buradayız dedi. Türk milleti geçilmez dedi. Millet bu milletin sahipleriyiz dedi. Millet eğilmez Türkiye geçilmez dedi.

Biz Türkiye Cumhuriyeti sokakta bulmadık.

Biz bu ülkeyi Pensilvanya'ya ve onun hain uzantılarına bırakmayız. Bugün, yarın da kaçanlar olabilir. Kaçan kaçtı, bazıları için suç duyurusunda bulundum, kaçabilirler dedim. İnlerine gireceğiz, hesabını verecekler.

Bunlar görüşmeyi dinliyor, dinledikten sonra da dünyaya servis ediyor. Bunlar haşhaşilere rahmet okutur. Milletimiz siyaset dışı yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine tavrını koymuştur. Sandık sonuşları kimin kaybettiğini daha çok gösterir. Ahlakdışı siyaset kaybetmiştir. Kaset ve montaj siyaseti bugün kaybetmiştir. Plansızlık siyaseti kaybetmiştir.

Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler bugün kaybetmiştir. Vesayetçi odaklar bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir.

Kibir, gurur kaybetmiştir. Millete en ağır hakaretleri yapan kibir sandıkta yenilmiştir.

Harflerinden, manşetlerinde öfke, kan damlayan o kalemler bir kez daha yenilmiştir.

Sandıkta bugün demokrasi kazandı. Sandıkta bugün irade kazandı. 21. yüzyılda halka hala darbe beklentisi içerisinde verilen mesajlar ne oldu?

Yalan, iftira, şantaj, montaj siyaseti bugün yerlebir olmuştur.

Kimin ne meselesi varsa bunu siyasetle çözme yoluna gitmelidir.

Biz AK Parti olarak her seçim sonrasında olduğu gibi, bütün boyutlarıyla neticeleri analiz edeceğiz. Bunu niye 55-60 yapamadık, bunu konuşacağız. Muhalefetin böyle bir derdi var mı? Onlar her seçime hazırlıksız yakalanırlar.

Bize oy veren de, oy vermeyen vatandaşlarımızın mesajını değerlendireceğiz.

Neye yandım, neye üzüldüm biliyor musunuz? Dışişleri yapılan olaydan sonra, Başbakanlık'taki böcek olaylarından sonra muhalefetin açıklamasını duydunuz mu? Bu vatana ihanettir, biz iktidarın yanındayız dediklerini duydunuz mu?

Artık eski Türkiye yok, eski muhalefet tarzıyla yönetim biçimi olmaz. Yeni Türkiye'nin milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. Kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı değil 77 milyonun hepsine aynı dille konuşan muhalefete ihtiyacı var.

İstismar siyaseti, korkutma siyaseti artık son bulmalıdır. Muhalfet partisi yöneticileri bu akşam aynaya bakmalı, yaptıkları hatanın farkına vararak kendilerine çeki düzen vermeli.

Adeta AK Parti'nin karşısında kamplaştılar. 40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. İlkesiz siyasetin afyda etmediğini milletim gördü. Gelin yeni bir sayfa açalım. Türkiye sevdası, Türkiye'nin ali menfaatleri her şeyin üzerinde olsun.

Türkiye'yi hep birlikte yüceltelim. Türkiye'ye saldıranlar bugün hayal kırıklığı yaşamışlardır. Bu millete ihanet eden taşeronlar milletin ne kadar kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür.

Millet sinsi planları bozmuştur. İstiklaline, ülkesine, bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu millet ümmetin umdudur, dünyanın umdudur. Rabbim, bu milleti doğru yoldan ayırmasın.

Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Biz büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız. Dün biz yoktuk ama dava vardı. Yarın biz olmayacağız, dava var olmaya devam edeceğiz.

35-40 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. Biz de iyi niyetimizin kurbanı olduk. Artık bunları hukuk içinde ayıklama zamanı gelmiştir. Devlet bu tür şebekeleri hoşgörüyle karşılamaz.

Rabbime şükürler olsun ki, bu davanın bayraktarlığını yapma şerefini bahşetti.

Kimse mahzun olmasın, üzülmesin. Bugün yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. 77 milyon bir ve beraber olarak birbirine kardeş olarak zafer günüdür. 2023 hedefleri, çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik kazanmıştır.

Bize küfretmiş olabilir, hakaret etmiş olabilirler, bir çoğunu yuttuk, bir çoğunu yargıya havale ettik. Edep dışı hakaret kaybetmiştir. 77 milyonun her bir ferdi kazanmıştır.

Aylardır dudaklarından dualar düşmeyen dedelere, ninelere, çocuklara, gençlere, hanım kardeşlerime, beyefendilere teşekkür ediyorum.

Dünyanın her yerinde Türkiye'nin istiklali için dualar edenlere teşekkür ediyorum.