Yüksek Gerilim Sınavı

2 milyonu aşkın öğrenci Yükseköğrenime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ter döktü. Ancak İstanbul Kazlıçeşme'de sınava girenler bir de nevruz gürültüsü yüzünden gerilip, büyük stres yaşadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2014 Güncelleme 24 Mart 2014, 00:00
Yüksek Gerilim Sınavı

İÇİNDEKİLER

Üniversiteye geçişin ilk ayağı olan YGS, dün 174 sınav merkezinde, 6 bin 475 binada 106 bin 312 salonda gerçekleşti. Toplam 309 bin 237 personelin görev yaptığı sınava 2 milyon 7 bin 685 kişi katıldı. Yurt genelinde sorunsuz gerçekleşen sınavda, öğrenciler soruları yanıtlarken, aileleri de dışarıda beklerken ter döktü.

SORU KİTAPÇIĞI YAYINLANDI
Sınav sonrası açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir, "6 aydan fazla bir süredir gece-gündüz çok titiz bir çalışma yapıldı. İlgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülmüş, sınav sorunsuz biçimde tamamlanmıştır" dedi. Öte yandan, ÖSYM de, internet sitesinde YGS'deki soruların yüzde 20'sine karşılık gelen ve rastgele seçilen 32 soruyu, soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açtı. Sınav sonuçları merakla beklenirken; yurt genelinde ilginç manzaralar yaşandı...

VELİLER DAHA HEYECANLIYDI

Çocukları sınava giren veliler, sınav bitimini heyecanla bekledi. Bazı veliler Kur-an'ı Kerim okuyup dua etti. Okul önlerinde oturan velilerin ortak arzusu, çocuklarının sınavdan güzel sonuçlar alması oldu. Veliler sınav çıkışında da çocuklarını kucaklayıp duygularını paylaştı.

BAKAN EFKAN ALA OĞLUNU BEKLEDİ
İçişleri Bakanı Efkan Ala da sınav heyecanı yaşadı. Bakan Ala, Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde YGS'ye giren oğlu için, "Gerçekten bir heyecan duymuyorum. Başarılı olmasını temenni ediyorum" dedi. Bakan Efkan Ala, oğlunun tıp fakültesine girmek istediğini söyledi.

PAMUK VERDİLER
Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi'ndeki öğrenci ve veliller için gerilim sınavına döndü. Nevruz nedeniyle Kazlıçeşme Meydanı'na gelen grupların attığı sloganlara, 'çocuklarının dikkati dağıldığı' gerekçesiyle veliler isyan etti. Meydana 200 metre mesafedeki okuldaki sınavdan çıkan bazı öğrenciler, gürültüden dikkatlerinin dağıldığını, başarılı olamadıklarını, kendilerine kulaklarını tıkamaları için pamuk verildiğini söyledi. Grupların attıkları sloganları engellemek için bazı veliler kartonlara 'Sınav Var' yazarak uyarılarda bulundu. Sınav sonrası gözyaşlarını tutamayan bir öğrenci, yıllardır süren emeğinin boşa gittiğini söyledi.