Ülkesine söven kadın: Elif Şafak!

Yazar Elif Şafak’ın son günlerde Türkiye’de yaşanan kaos ortamına ilişkin The Guardian’da “Geriye dönüş yok” başlıklı bir makalesi yazmasına Bekir Hazar büyük tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2014, 19:54
Ülkesine söven kadın: Elif Şafak!

İÇİNDEKİLER

A Haber'de gazeteciler Ergün Diler ve Bekir Hazar yönetiminde yayınlanan "Yaz Boz"da Elif Şafak'ın eleştirilen yazısıyla ilgili bir soru üzerine Hazar şu açıklamaları yaptı:

"AMERİKALIYA DEĞİL ÜLKENE YARAN"

"Dünyaya şikayet etme alışkanlığı var. Bunu matah bir şey zannediyorlar. Bu ülkeye hizmet ettiklerini sanıyorlar. Ben ülkemi İngiliz'e, Alman'a, Amerikalı'ya şikayet etmem, ben ülkemi överim. Ama isteyen şikayet etsin. Ben överim kardeşim, sövmem! Burada kavgamı yaparım, eleştiririm, yanlış varsa söylerim ama bir İngiliz'e, bir Alman'a, bir Amerikalıya, bir Fransız'a gitmem."



"SÖVMEK DEĞİL ÖVMEK LAZIM"

"Sen onların medyasında, televizyonunda, ekranında bu ülkeyi bu ay yıldızlı bayrağı taşıyan ülkeni eleştiriyorsan, sövüyorsan, yerden yere vuruyorsan ben sana derim ki: Yolun açık olsun! Yazık, ayıp yahu. Bu alışkanlıklardan vazgeçin artık. Dünyada bu ülkeyi övmek lazım, sövmek değil."

"TÜRKİYE'NİN DEĞİL İSRAİL'İN ÇIKARLARI"

"Siyasilerimiz de İsrail'in çıkarlarını korumak için ABD'de kurulmuş think tank kuruluşlarında Türkiye siyasetini yerden yere vuruluyorlar. Sen siyasetçisin, milletvekilisin ne işin var orada? Türkiye'yi niye şikayet ediyorsun? İsrail yanlısı lobilerde Türkiye aleyhine yüzlerce Türk rapor hazırlıyor. Çok vahim."

"SÖMÜRGE AYDINI"

Ergün Diler ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu müstemleke zihniyetidir. Sözü geçen hanımefendi için bir şey söylemiyorum, söylemem de isimlerle işimiz yok. Ama bu müstemleke zihniyeti. Biz millet olarak o kadar düşük bir seviyedeyiz ki İngiliz'e bizi şikayet edince sanki sopasını alıp cezalandıracak bizi sanılıyor. Bilinçaltında bu var."