Başbakan: "Türkiye, Ukrayna olmaz"

Başbakan Erdoğan, "Ukrayna - Türkiye benzetmesi uygun değil bence çünkü koşullar başka örf adet başka..." dedi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2014, 02:58
Başbakan: Türkiye, Ukrayna olmaz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan paralel yapının çözüm sürecini baltalamak istediğini dile getirdi.

"PARALEL YAPI BALTALAMAK İSTEDİ"
Başbakan Erdoğan, "Sürece yönelik son pakette çok ciddi adımlar var özellikle bölgeyi rahatlatacak bir hava sözkonusu ama bu paralel dediğimiz fenomen tabi bunuda baltalamak istedi şimdi ülkeyi nasıl karıştırabiliriz diye düşünüyorlar." dedi.

DEMORATİKLEŞME PAKETİ...
Başbakan Erdoğan, "Bizim bu noktadaki alternatiflerimiz çok farklı. Özel okullar getirdik her dilde özel okul kurmasına imkan sağladık ve bugüne kadar tespit ettiğimiz her şeyi bu pakete oturttuk ve hala sona ermedi sürekli güncellenerek ona göre ayarlanacaktır." dedi.

"BATI'DA NE VARSA DOĞU'DA DA O OLMALI"
Başbakan Erdoğan, "Ben oraları gezerken bizden hep istenen olağanüstü hali kaldırın başka bir şey istemeyiz biz ilk o işi yaptık. O bölgedeki insanımız neye layıksa, batı da ne varsa orda da olsun istedik." dedi.

"TÜRKİYE UKRAYNA OLMAZ"
Başbakan Erdoğan, "Ukrayna - Türkiye benzetmesi uygun değil bence çünkü koşullar başka örf adet başka, Şimdi sanırım bu son olaydan sonra Nisan'ın ilk haftasını da tatil yapabiliriz ikinci hafta Meclis çalışmalarına başlayacaktır. Birtakım düzenlemeler yapmalıyız çünkü artık bu yargı düzgün kararlar veremiyor. Bunun en büyük mağduru benim, adam çıkıp "Hırsız Başbakan" diyor ve yargı diyorki sen başbakansın siyasetçisin ağır tahriktir. Şimdi paralel vesayete son verene kadar çalışmalarımızı düzenlememizi yapmalıyız." dedi.