Samanyolu Filistinlilere terörist dedi!

Paralel yapının medya organları İsrail'in avukatlığına soyundu. Samanyolu Haber, abluka altındaki Gazze'yi savunan birlikler için "terör örgütü" ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 14 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2014, 19:05
Samanyolu Filistinlilere terörist dedi!

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen Cemaatinin kanalı, Gazze'yi savunmaktan başka bir derdi olmayan Hamas'a ait ve diğer birliklerin İsrail hava saldırılarıyla vurulmasını 'İsrail Hava Kuvvetleri terör örgütlerine ait 7 hedefi vurdu' şeklinde duyurdu.

Samanyolu Haber, İsrail'in saldırılarının 2012'deki yapılan anlaşmanın Gazze'deki birlikler tarafından bozulduğunu da ima etti.

Samanyolu Haber'in 'terör örgütlerine yönelik' diye tanımladığı Gazze'ye yönelik saldırılarda 3 sivil Filistinli hayatını kaybetti. Çok sayıda sivil de yaralandı. İsrail bakanlar ise son gelişmelerle ilgili yaptıkları açıklamada yeni bir Gazze işgaline hazırlık yaptıklarını vurgu yapıyor. İsrail son olarak Gazze'ye 2012'de hava saldırısı düzenlemiş ve 167 sivilin ölümüne ve 1200 kişinin de yaralanmasını neden olmuştu.



Samanyolu Haber'in saldırıları 'terör örgütlerine yönelik' diye tanımlaması, İsrail'in planladığı yeni Gazze işgalinin Türkiye'de kamuoyunda algılanmasına yönelik bir çalışma olarak yorumlandı.

Öte yandan STV'nin bu üslubu akıllara Fethullah Gülen'in 'İsrail'de bomba tehdidi altındaki Yahudi çocukları için yüreğimin yağları eriyor, onların başında patlayan bombalar sanki içimde patlıyor" sözlerini de getirdi.