Üçüncü dinleme skandalı

7 bin kişiyi ve kriptolu telefonları dinleyen paralel yapının, 9 yıldır Başbakan'a ortam dinlemesi de yaptığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2014 Güncelleme 02 Mart 2014, 02:17
Üçüncü dinleme skandalı

İÇİNDEKİLER

Binlerce kişinin telefonlarını dinleyen, devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonlara sızan paralel yapının 3. skandalı da ortaya çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın paralel yapı tarafından özel olarak takip edildiği, telefon ve kriptolu dinlemelerin yanında ortam dinlemesi ile de dinlendiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın Başbakan olduğu ilk günden bu yana dinlendiği tahmin edilirken, 2005 yılından itibaren de 3 koldan takibe alındığının tespit edildiği öğrenildi. Erdoğan'ın bu kadar yakından takip edilmesi ve paralel yapının fark edilmeden dinleme faaliyetlerine devam etmesinin güven kazanılarak sağlandığı belirtildi. Buna göre paralel yapı her dönem Erdoğan'a karşı tehdit ve riskleri öne çıkararak Erdoğan'a sundu. Kendileri ile ilgili her incelemeyi de AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a karşı risk veya operasyon çalışması olarak sunarak kendileri için koruma kalkanı oluşturdu.

HER BİRİMDE İSTİHBARAT
Bu şekilde güven kazanan yapı Erdoğan'ın en yakınına kadar girebildi. Yapılan incelemelerde ortaya çıkan bir gerçekte, Emniyet'teki TEM ve KOM birimlerinin adeta İstihbarat birimleri gibi çalıştığı anlaşıldı. Sadece istihbaratın sahip olabileceği cep telefonu bilgilerini ve içeriğini temin etmeye yarayan İMEİ Capture cihazları ile anahtar kopyalama makineleri TEM ve KOM birimlerinde bulundu.

Mehmet Ali BERBER