Gülen Yapı

Cemaatin Maltepe'deki eğitim merkezi yönetmeliğe aykırı yapıldı. Kaçak helikopter pisti bulunan ve fazladan 7 kat çıkılan yapı binlerce vatandaşı mağdur etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2014 Güncelleme 02 Mart 2014, 00:43
Gülen Yapı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Maltepe'de, mülkiyeti Gülen cemaatine ait olan Sema Eğitim Öğretim ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından inşaatı devam ettirilen Uluğbey İslam Akademisi ve Kongre Merkezi birçok vatandaşı mağdur etti...

CHP'Lİ BELEDİYEDE
İddiaya göre; cemaatin din adamı yetiştirmek amacıyla inşa ettiği yapının izinleri, CHP'li Maltepe Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ndeki paralel uzantılar sayesinde alındı. Bu kapsamda inşaat alanına 5 katlı ruhsat alındı. Ancak sonradan yapılan plan tadilat projeleriyle bu 12 kata çıkarıldı. İnşaatta komşu payları ve kaldırım payları da yönetmeliğe uygun yapılmadı. İki binanın üstüne yapılan helikopter pistleri de kaçak olduğu gerekçesiyle iptal edildi. 1.5 yıldır çalmadık kapı bırakmayan vatandaşlar bir türlü inşaatın yapımının önüne geçemedi. İddiaya göre; proje Maltepe Belediyesi tarafından 5 kat olarak onaylandıktan sonra, torba yasayla birlikte birden 12 kat oldu. İnşaatın birçok alanında usulsüzlük tespit edilirken, vatandaşların yıllardır verdiği hukuk mücadelesi ise hep sonuçsuz kaldı.

İSLAM AKADEMİSİ
Üniversite kampüsü büyüklüğünde inşa edilen okul, İslam Akademisi olarak eğitim verecek. Kampüste yer alan yurt, şehir dışı ve yurt dışından eğitime gelen öğrencilerin yetiştirilmesi için kullanılacak. Binada son teknolojik imkanlarla olacak.

12 KATLI İNŞAAT YALANI
İnşaatın yanındaki KİPTAŞ'tan ev alan vatandaşlara, çevredeki inşa edilecek binalara en fazla 5 kat olmak şartıyla izin verileceği ve manzaralarının kesinlikle kapanmayacağını söylendi. Ancak proje onayları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolüne geçince 12 kat olarak onaylandı. Ayrıca KİPTAŞ, önüne koca blok dikilen bu dairelerden manzara görüyor diye 'şerefiye parası' adı altında 5-30 bin lira arasında paralar aldı. Şimdi vatandaşlar kapanan manzaraları nedeniyle mağdur edilmiş durumda.

ERDOĞAN YAPIK