Paralel yapı 28 Şubat'ın ordusu gibi

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası programına konuk olan Yazar Cemile Bayraktar paralel yapıyı 28 Şubat dönemindeki askerlere benzetti ve 28 Şubat konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu

Giriş Tarihi 28 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2014, 18:58
Paralel yapı 28 Şubat’ın ordusu gibi

İÇİNDEKİLER

"28 Şubat sürecinde 19 Mayıs Üniversitesi'nde öğrenciydim. Kampüsün içerisine girdiğimizde güvenlik kapıda kızlara başlarını açtırıyordu. Bu çok büyük bir sarsıntı, o günden bu güne 17 yıl geçti ama hala bu travmaları atlatamayanlar var. 28 Şubat'ın sorunlu laiklik anlayışı üzerine eğilmeliyiz. Laiklik kısmen insanların inançlarına baskı uygulamamayı telkin eder, ama Türkiye'deki sorunlu laiklik anlayışına baktığımızda bunun tam tersini görüyoruz."

"GEZİ'DE VE KABATAŞ OLAYINA YAPILAN YORUMLAR 28 ŞUBAT RUHUDUR"
"28 Şubat'ın startını İstiklal Mahkemeleri'nin verdiğini düşünüyorum. Bugün 28 Şubat ruhu devam ediyor. Aslında haklarımızı anayasal olarak elde etmiş durumda değiliz, biraz keyfiyete bağlı uygulamalardan yana haklarımızı kullanabiliyoruz. Buna bağlı olarak öncelikle yasal olarak garanti altına alınması gerekiyor. Türkan Saylan vefat ettiği gün ben yolda sözlü bir saldırıya uğradım. Gezi'de de Kabataş olayına yapılan yorumlarda da o ruhun nefret söylemini yer yer gördük. Anayasal hakların yanında, var olan 28 Şubat ruhunun sorunlu laiklik dilinin ortaya çıkarttığı nefret söylemiyle mücadele edilmelidir."



"PARALEL YAPI 28 ŞUBAT'IN ORDUSU GİBİ"
"Zaman gazetesi tutarlı bir çizgide, hala 28 Şubat'ta durduğu yerde duruyor! 28 Şubat'ta hiçbir şekilde söylem olarak darbecilerle karşı karşıya gelmeyen gıyabında darbe yapanlara ödül gönderen, teşekkür eden bir gruptan bahsediyoruz. Bünyesindeki kızların başörtüsü eylemlerine katılmasının yasak olduğu bir yapı Gülen cemaati."

"28 Şubat sonrası toplum orduya mecbur olmaktan kurtuldu ki bu kez AK Parti'nin üzerine oynayan başka bir yapı ortaya çıktı. 28 Şubat döneminin darbeci askerin rolünü bugün paralel yapı aldı."