Hafıza kaybı

Okyanus ötesi 'İz bırakmayın' dedi. Emniyet'ten tasfiye edilen uzantıları ise harddiskleri parçalayarak bilgileri imha etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2014 Güncelleme 28 Şubat 2014, 01:17
Hafıza kaybı

İÇİNDEKİLER

17 Aralık Operasyonu ile gün yüzüne çıkan paralel yapının emniyetteki uzantılarıyla ilgili önemli bir bilgiye ulaşıldı. Operasyonun ardından tasfiye edilenlere, okyanus ötesinden "Arkanızda iz bırakmayın" talimatı geldi.

BAKANLIK ÖZEL EKİP KURDU
Paralel uzantılar, tasfiyenin ardından yanlarına alabildikleri kadar belge, tape, görüntü ve operasyon belgesi aldı. Emniyet'ten çıkaramadıkları bilgileri ise bilgisayardaki harddiskleri bıçakla parçalayarak tespit edilemez hale getirdi. İçişleri Bakanlığı, silinen bilgileri ve tahrif edilen harddiskleri kurtarmak amacıyla özel bir ekip kurdu. Kurtarılan her belgenin paralel yapıya ilişkin soruşturma başlatılması için hayati önem taşıdığı ifade edildi. Paralel örgütün yabancı ülkelere sattığı kriptolu görüşmeler için de ayrıca inceleme başlatıldığı öğrenildi. Ankara'da şimdi, Başbakan Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Bakanlar ve bürokratların konuşmalarından neler elde edildiğinin tespiti için yoğun çalışma yürütülüyor.

MEHMET ALİ BERBER