Yargıtay devrede

Yargıtay dava kararını Gülen'e soran imamı bulmak için harekete geçti. Soruşturmayı yapan görevli kendisini imama götürecek avukatın peşine düştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2014 Güncelleme 19 Şubat 2014, 01:56
Yargıtay devrede

İÇİNDEKİLER

17 Aralık Operasyonu, paralel yapıyı gün yüzüne çıkarttı. Fethullah Gülen'in, Yargıtay'daki uzantıları aracılığıyla yargı kararlarına müdahale ettiği belirlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bir Yargıtay üyesinin, bir işadamının davasında ne yönde karar verilmesi gerektiğini Gülen'e sorduğunu ve bu üyenin Yargıtay'da "Cemaatin İmamı" olarak bilindiğini ileri sürdü. Şahin, bu bilgiyi kendisine bir avukatın verdiğini söyledi. Bunun üzerine gözler Yargıtay'a çevrildi. Yargıtay Birinci Kurulu, bu iddianın soruşturulması için kıdemli bir üyeyi muhakkik (soruşturmacı) olarak belirledi. Adı saklanan imamın ifadesinin alınmadığı öğrenildi.

'SORUŞTURMA UZAMASIN'
Soruşturmayı yürüten muhakkik üyenin öncelikle, Şahin'e bilgi veren avukatı bulmaya çalıştığı belirtildi. Soruşturmanın uzaması üzerine Yargıtay Başkanı Ali Alkan, "Her gün 'imam' diye yeni bir isim ortaya atılıyor. Bu da hem o isimleri hem de Yargıtay'ın itibarını zedeliyor. Bu nedenle soruşturma uzatılmasın" talimatı verdi.

Ersan ATAR