Meteoroloji uyardı!

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. İstanbul parçalı çok bulutlu, Ankara parçalı az bulutlu ve İzmir'in az bulutlu açık geçeceği tahmin ediliyor.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2014, 17:44
Meteoroloji uyardı!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Samsun, Ordu, Sinop ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s), Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya kesiminde buzlanma ve don olayı ile güneybatı kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) Samsun ve Ordu çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz bölümünün iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.