Tansiyonu fırladı

Bağımsız milletvekili Hakan Şükür, cemaat üyelerinden Ahmet Said Kavurmacı'yla birlikte ünlü işadamlarıyla bir araya geldi. Birlikte fotoğrafları ortaya çıkınca, kendisine iftira atıldığı iddiasında bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2014 Güncelleme 31 Ocak 2014, 11:15
Tansiyonu fırladı

İÇİNDEKİLER

İstinyepark'ta Fethullah Gülen'in mesajlarını ulaştırmak için işadamlarıyla buluşması ortaya çıkan Hakan Şükür, kendini kaybetti. Buluşmayı haber yapan Takvim'e ağır hakaretler etti. AK Parti'den Meclis'e giren Hakan Şükür, dershanelerin kapatılmasına karşı çıktı. 17 Aralık operasyonundan bir gün önce istifa etti. Hükümete karşı cemaatin yanında yer alan Şükür, Pensilvanya'dan aldığı emirleri, bir bir yerine getirmeye başladı.

BAĞLILIK ZİYARETİ
9 Ocak'ta ABD'ye giden Şükür, Türkiye'de döndüğünde kendisine verilen mesajları, ilgililerine iletmek için harekete geçti. İddiaya göre bunlardan en önemlisi ise ananas gönderilen isimlerden biri olduğu anlaşılan Turgay Ciner'di. Ciner'in hoca hakkındaki sözleri dikkat çekiciydi. Ciner, kendisini gazetesinden çıkacak olumsuz bir Gülen yazısı konusunda uyarmak üzere ziyaret eden cemaat üyelerine, "Bu gazetede (Habertürk) aleyhinize hiçbir şey çıkamaz. Bunların hepsi Hizmet Müessesesi. Büyüğümüzün (Gülen) aleyhine de ben bir şey çıkartmam" diyordu. Şükür, her konuşmasında "Büyüğümüzün bize aşıladığı 'rakibimiz yok refikimiz var' anlayışını ilke edindik. Bu ilkemizden dolayı azimle çalışıyoruz" diyen Aydınlı Grup CEO'su Ahmet Said Kavurmacı ile buluştu.

OFİSTE BULUŞTULAR
Ardından İstinyePark'a gitti. Otoparktan bir golf aracıyla alınan Hakan Şükür, AVM'nin iki büyük ortağı Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun'un ofisine çıktı. Ciner de bu ofise sık sık geliyordu. Üstelik Ciner, tavla partisi yapılan ofisin en sıkı müdavimlerinden ve Yıldırım ile Kurşun da önemli iş ortaklarından biriydi. Şükür ofiste bir saat kaldı.

KİMYASI BOZULDU
O sırada Ciner'in de ofiste bulunduğu ve Şükür'ün, Pensilvanya'dan Ciner'e yeni mesajlar getirdiği iddiası ortaya atıldı. Şükür'ün bu iddialar ve buluşmaya giderken Kavurmacı ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkması, bomba etkisi yarattı. Bu durum karşısında Şükür'ün kimyası bozuldu! Tansiyonu çıkınca Twetter'dan kin kusan bir açıklama yazdı. Takvim'i eleştirirken, ahlak kurallarını hiçe saydı.

TWITTER CEMAATİ
Hakan Şükür, cemaatin sponsorlarından Ahmet Said Kavurmacı ile Ciner'in ortaklarına gitti. Görüşme ortaya çıkınca da her şeyi inkar etti.
Ancak Şükür'ün birlikte görüntülendiği Said'in Gülen'e olan hayranlığı sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da gün yüzüne serildi. Kavurmacı, Şükür'ün istifa ettiği 16 Aralık günü şu mesajı attı:
Doğru Bildiğini dosdoğru söyleyen güzel insan, güzel arkadaş, güzel dost, Hak razı, herkes razı... Milletten aldığın vekaletin hakkını Hak gördüğünü dosdoğru eğip bükmeden verdi...
Kavurmacı, Gülen'e Ankara'da saray yaptıran işadamı Akın İpek'i de unutmadı. 1 Ocak tarihinde attığı mesajda Akın İpek'e "AdamsınAkınİpek abimiz, sadece gerçekleri yazdığın BUGÜN'ü herkese tavsiye etme ZAMANıdır" mesajını attı. Kavurmacı
29 Ocak'ta ise Twitter'da Gülenle ilgili açılan "GülenTürkiyeninİtibarıdır" başlığının altına şu mesajları yazdı:
Allah'a şükrediyoruz, dünyanın saygı duyduğu bir Âlim'e sahip olduğumuz için. Muhterem #GülenTürkiyeninİtibarıdır. "Öğrenip öğretmeyi ihmal edenler, hayatta olsalar dahi ölü sayılırlar" diyen Muhterem Fethullah #GülenTürkiyeninİtibarıdır.

HOCANIN TEK SÖZÜ YETİYOR!
Okyanus ötesinden Türkiye'yi yönetmeye talip olan Fethullah Gülen, operasyon öncesi Hakan Şükür'e "İstifa et" dedi. Hocasının emrini yerine getiren Şükür, bir süre sonra elini öpmeye gitti. Türkiye'deki durumu kendisine rapor etti. Ondan aldığı emirleri ve mesajları da ilgili işadamlarına iletti.

TAKVİM SORUYOR?
Hakan Şükür, buluşmayı inkar edemedi. Takvim de kendisine şu soruları yöneltti:
1) Madem ki her ortamda Hoca'nın adamı olduğunu söylüyorsun. O'nun işaretiyle istifa ediyorsun. Neden cemaatçilerle yan yana gelmekten rahatsız oluyorsun?
2) Takvim, peşinde koştuğun cemaatin üyesi olsaydı, o ofiste buluştuğun kişilerle neler konuştuğunu kaydeder, önüme koyardı. Ama böyle bir şansımız olmadığı için sana soruyoruz.Buluştuğun o kişilerle neler konuştun?

Şükür kavuşturana