Paralel yapıdan skandal sözler!

Cemaat'in dış ilişkilerini, ABD ve İsrail lobileriyle bağlantılarını yürüttüğü iddia edilen ve kayıtlarda Fethullah Gülen ile her gün 3-5 kez konuştuğunu, çok samimi olduğunu söyleyen Süleyman isimli şahsın Sözcü gazetesi çalışanı olduğu iddia edilen biriyle konuşmaları da internete bomba gibi düştü. Twitter kullanıcıları da söz konusu konuşmaları sosyal ortamda tartışmaya açtı.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 31 Ocak 2014, 11:57
Paralel yapıdan skandal sözler!

İÇİNDEKİLER

İşte sosyal medyadaki tartışmalarda yer alan o konuşmalara ait bazı bölümlerin detayları.

BENİM SEVDİĞİM ÜLKE DE DESTEKLİYOR
Sosyal medya kullanıcılarını şoke eden diğer bir konuşmada Süleyman isimli şahıs, ABD'de yapılacak olan Kürt Kongresi'nden bahsediyor, bu kongreyi ABD'nin ve kendisinin sevdiği ülkenin desteklediğini söylüyor. Kayıtlar sırasında yazılı olarak "İsrail'den bahssettiği" açıklaması kullanılmış. Twitter kullanıcıları da "benim sevdiğim ülke"den kastın "İsrail" olduğu yönünde yorumlar yaptı.

ERDOĞAN BERTARAF EDİLECEK, YENİDEN SİLAHLI, ÇATIŞMALI DÖNEM GELİYOR...

Süleyman isimli şahsın anlattığına göre; bu kongreyle birlikte İmralı (Öcalan) bertaraf edilecek, artık tekrar silahlı ve çatışmalı bir dönem geliyor, Barzani de bertaraf edilecek, Erdoğan da bertaraf edilecek.

Sosyal medyada hayretle karşılanan ve büyük tepki çeken sözlerden biri ise Süleyman isimli şahsın "Abi Türkiye'de halkı uyutmuşlar, halk aptal, zavallı hepsi" sözleri oldu.

YENİ PARTİDE GERİ ADIM YOK
Konuşmalarda geçen "tren vagon" şifrelerinden kastın ise sosyal medyada "yeni parti" olduğu belirtiliyor. Buna göre, bu adım konusunda paralel yapı geri adım atmayı düşünmüyor, Erdoğan'ın bertaraf edilmesinin artık şart olduğu söyleniyor.

NİSAN'DAN SONRA BAKANLARI, VEKİLLERİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ

Yine Süleyman isimli şahsın kayıtlarının yer aldığı videoda, büyük işadamlarından bahsediliyor, bu işin Ergenekon gibi uzayıp uzayıp, sonuçta bütün kabineyi yıkacağını, milletvekillerinin bakanların Nisan'dan sonra artık kendileri tarafından belirleneceği söyleniyor. "Tuzluk koysak seçilir" yorumu yapılıyor.

GENÇ PARTİ'Yİ ALDILAR
Sosyal medyada en çok şaşkınlığa sebep olan bölümlerden biri de "Genç Parti'yi aldılar, düzenlendi müzenlendi..." şeklindeki ifadeler oldu.
AK Parti'den ise 78 milletvekilinin koparılacağını belirten Süleyman, bütün koordinasyonu sağladığını, milletvekili adaylarından istediğini istediği yere yazabileceğini, tuzluğu koysa, taşı koysa milletvekili yapabileceğini anlatıyor.

Kaynak: Stargazete.com