Hediyelik zehir

Mahkeme, polise takılan sanatçılarla ilgili iddianameyi kabul etti. Ünlülerin birbirlerine uyuşturucu madde hediye ettikleri belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2014 Güncelleme 29 Ocak 2014, 00:00
Hediyelik zehir

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz Ağustos'ta sanat dünyasına yönelik uyuşturucu operasyonu yapıldı. Aralarında Nehir Erdoğan, Hakan Yılmaz, Engin Altan Düzyatan, Sarp Apak, Engin Günaydın ve Mehmet Erdem'in de bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı. Ünlüler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 15 kişi ise tutuklandı. 53 kişi hakkında "uyuşturucu madde temin etmek ve bulundurmak" gibi suçlardan hazırlanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. 5 ila 15 yıl arasında hapis cezaları istenen iddianamede, ünlülerin uyuşturucu ticareti yapan çeteye üye olmadıkları, kullanım amacıyla birbirlerine uyuşturucu hediye ettikleri ifade edildi.

POLİSLERİ TANIYORDU
Engin Günaydın'ın sanatçı arkadaşlarına madde temin ettiği ayrıca telefonda zehirden "senaryo ve proje" diye bahsettiği kaydedildi. İddianamede şarkıcı Mehmet Erdem'in 2012 yılında da gözaltına alınması sebebiyle kendisini takip eden polisleri tanıdığı, bu sebeple bir süre takibinin yapılamadığına da yer verildi.

Yurt dışında olduğu için gözaltına alınamayan Berrak Tüzünataç, Türkiye'ye döndüğünde Emniyet'e gitmişti. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra serbest bırakılmıştı.

Nazif KARAMAN