Başbakan'dan önemli açıklamalar!

Başbakan Erdoğan İran gezisi öncesinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2014 Güncelleme 28 Ocak 2014, 19:47
Başbakan’dan önemli açıklamalar!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyini kuruyoruz Bu mekanizma, İran ile ikili ilişkilerimize kuşkusuz yeni bir ivme kazandıracaktır" dedi.

"İRAN'IN TAVRI ÖNEMLİ"
Başbakan Erdoğan, Cenevre-2 Konferansı ile ilgili, "Bu toplantıdan nasıl bir netice çıkar bunu doğrusu kestirmek pek de kolay değil. Çünkü burada özellikle Rusya'nın tavrı, İran'ın tavrı çok çok önem arz ediyor. Bu ziyaretimizde özellikle bunları görüşeceğiz. Fakat biz Suriye'deki gelişmeleri özellikle Yermük'teki gelişmeleri, bütün bunları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıdık, taşıyoruz. Sürecin de ciddi manada takipçisiyiz. Bütün bu attığımız adımlar hep vetoyla karşılık buldu, bunu da bilmenizi istiyorum" dedi.

"ŞİŞLİ OLAYI SENARYO OLABİLİR!"
Başbakan Erdoğan, "Şişli Belediyesine yapılan saldırı da manidardır. Bu bir senaryo mudur yoksa gerçekten bir karşı adım mıdır? Silahın oraya bırakılması anlamlıdır ve taranması anlamlıdır. Bununla ilgili emniyet teşkilatımız yoğun bir şekilde takibini sürdürmektedir" dedi.

"ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KALKACAK"
Başbakan Erdoğan, "Özel Yetkili Mahkemeler, bunu kaldırmayı kesinlikle hedeflemiş durumdayız. TMK'yı aynı şekilde kaldırmayı ama buradaki şeyleri Türk Ceza Kanunu'na aktarılması gereken maddeleri, oraya aktarma gibi bir hedefimiz var" dedi.