Paralel yapıyla ilgili şok iddia

Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan, Söz Bitmeden programında Elif Çakır'ın konuğu oldu. Çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Fidel Okan, "Paralel yapı suç delili üreterek evlere yerleştiriyor" dedi.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 22 Ocak 2014, 19:34
Paralel yapıyla ilgili şok iddia

İÇİNDEKİLER

Yeni yeni dillendirilmeye başlanan 'paralel yapı'yı 4 yıl önce dile getirdiğini söyleyen Fidel Okan, Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Paralel yapı suç delili üreterek evlere yerleştiriyor." diyen Okan, 'paralel yapı' içindeki hakim ve savcıların acil olarak yargılanması gerektiğini söyledi.

İşte Fidel Okan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

HANEFİ AVCI GERÇEKTEN 'BİR KİTAP İÇİN' Mİ HAPSE GİRDİ?
Hanefi Avcı'nın bu kitabı yazmasından sonraki mahkumiyet sürecine baktığınızda, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakan'ı sayın Recep Tayyip Erdoğan'da mahkum olmuştur. Hanefi Avcı'nın 3 yıl önce söylediklerini şu an kendisi de tekrarlamaktadır. Dolayısıyla Avcı'nın iddialarını tekrarlayan herkes mahkum olmaktadır özel yetkili mahkemeler tarafından. Şu an kendisi tutukludur ancak bu iddiaları şu an Türk toplumunun neredeyse tümü dile getirmektedir. Dolayısıyla onun yazdığı kitaptan dolayı o dönem sessiz kalanlar şu an çok yoğun bir şekilde aynı şeyleri, aynı iddiaları farklı platformlarda ifade etmektedirler.

HANEFİ AVCI, "BEN DEMİŞTİM" Mİ DİYOR?
Şunu net bir şekilde ortaya koyalım. Bu süreç 17 Aralık değil, 7 şubat sürecidir. MİT Müsteşarının alınma sürecine dikkat ederseniz o kadar hassas bir operasyon düzenlenmiştir ki Başbakan'ın ameliyat anı dahi hesap edilmiştir. Bunu hesap edip İstanbul MİT bölge müdürlüğünü basıp Yeni Mahalle'de emniyet ve neredeyse karşılıklı silah çekeceği noktaya kadar getirilen süreçte hükümet bunu ciddi bir tehlike olarak algılamış olsa ve bugün söylenenleri o zaman ortaya koymuş olsaydı o zaman hiçbirşey havada kalmamış olurdu.

4 YIL ÖNCE PARALEL YAPIYA İLİŞKİN DELİL VAR MIYDI?
Esasında Ankara Emniyet Müdürünün tutuklanması süreciyle başladı bu mevzu. Biz o dönem bunun kimler tarafından yapıldığını ve kimler tarafından organize edildiğini gördük. Ve bu noktada bu örgütün Türkiye'de bütün kurumları ele geçirmeye başladığını ve kendi siyaseti doğrultusunda hareket ettiğini anladık. Bu noktada ne kadar güçlü olduklarını, kişilerle, bürokratlarla,milletvekilleri ve bakanlarla ilgili veri topladıklarını tespit ettik. Bunlar dile de getirildi.. Bu ifade edilmeyip destek de görmeyince ve saçma bir 'devrimci karargah' soruşturmayla biz bunların ne kadar güçlü olduğunu ve toplumun nasıl inandırıldığını anladık. Bu mücadeleyi sürdürürken bu süreçler başladı ve bu tehdit hükümete dönmeye başladı.

TEHLİKENİN HÜKÜMETE DÖNECEĞİNİ BİLİYOR MUYDU?
Kitapta (Hanefi Avcı - Haliç'te Yaşayan Simonlar) zaten açık bir şekilde yazıyor. Bu silah bugün hükümete döndü. Bir başkasına da dönebilirdi. Ancak Başbakan'ın bu ortaya koyduğu dirayetten sonra kolay kolay mümkün olmayacağını düşünüyorum. Esasında benim şahsi olarak endişem Başbakanla ilgiliydi. Yani Allah muhafaza kimse şunu değerlendirmiyor. Başbakan'ın bu açıklamalarından sonra canına kastedecek herhangi bir durum ortaya çıksaydı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının kim olacağıyla hepimiz yakından ilgilenecektik. Cemaate yakın mı? Cemaate bağlı mı? Biat etmiş mi etmemiş mi? Hepimiz bu soruları soracaktık. (www.yirmidorthaber.com)

HAŞHAŞİ BENZETMESİ
Hasan Sabbah ve Haşhaşi benzetmesi bu örgütün yapılanmasıyla ilgili bir benzetmeydi. Burada o düşünce ve zihniyette olduklarını ifade etmedik biz. Haşhaşiler farklı bir örgüt. Düşünce bazında cemaati haşhaşilere benzetmek haksızlık olur. Ancak örgüt yapısıyla ilgili değerlendirmelerde benim tespitim oydu. Ben orada özellikle hem Fethullah Gülen cemaatinin yapılanmasını hem de Hasan Sabbah yapılanması arasındaki benzerlikleri ortaya koydum. Ve bu benzerlikler net ve doğrudur.

ŞOKE EDEN BELGE
Fidel Okan, paralel yapının Ankara İl Emniyet Müdürü hakkında yapılan delil üretme planının belgesini canlı yayına okudu.

Belgede yer alan ifadeler türyler ürperten cinsten. İşte Okan'ın ağzından o belge:

Bu bir özel ileti belgesi. Nedir bu özel ileti belgesi?

Ankara Emniyeti'ne nasıl sızmalar gerçekleştirildiğini, emniyetin içinde neler olduğunu görüyoruz burada.

ORHAN ÖZDEMİR'LE İLGİLİ EVRAK ÜRETME PLANI
Diyor ki:

"Değerli savcım...

Geçen hafta hakim arkadaş aradı. Bir araya geldiğimizde, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'le ilgili evrak üretilmesi için bazı stratejiler üzerine tartıştık.

"UYGUN GÖRÜRSENİZ PLANI UYGULAMAYA GEÇİRİYORUZ"
Bununla ilgili istihbarat şube müdürlüğündeki yetkili personelimizle ve dairemizdeki mesai arkadaşlarımızla aşağıda açıklayacağım planı uygun görürseniz icraata geçiriyoruz. Farklı görüşünüz olursa kurye olarak gönderdiğim arkdaşla bana not olarak iletirsiniz. Telefon görüşmesi yapmayalım, görüşmelerimizi malum benzin istasyonunun kafeteryasından yapalım.

Kayseri'ye donanımlı bir ekip gönderdim. Orada bağlantı kuracağımız bir isim verirseniz, Orhan Özdemir'le ilgili aleyhte tanıklık yapabilecek şahısları da tespit edip, bir rapor haline getirmeyi düşünüyoruz. Daha sonra bu raporu, bir ihbar mektubuyla devletin her kademesine gönderme düşüncemiz var. Orhan Özdemir'le ilgili daire mutemetlerimizle görüştük.

Onun mal beyanı, soruşturma dosyaları, aldığı cezalar gibi doneleri toplatıyorum. İhbar mektubunda bundan ayrıntılı bahsedip, eklerine belge de koyup, ihbarın inandırıcı olmasını sağlamak istiyoruz.

(Fidel Okan'ın notu: Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na da gönderilmiştir bu. Bütün sicil dosyaları silinmiş cezalar dahi)

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi olayıyla ilgili illerin istihbarat şube müdürlerine baskı yapıp, Orhan Özdemir hakkında aleyhte ifade vermeye ikna ettik. Konu gündeme geldiğinde plan kusursuz işletilecektir.

"MAKAM ODASINA BÖCEK YERLEŞTİRDİK, NEFESİNİ TAKİP EDİYORUZ"
Emniyet Müdürü'nün özel kalemindeki arkadaşlarımız, makam odasına gerekli faydalı böcekleri yerleştirdi. Emniyet Müdürü'nün nefesini takip ediyoruz.

"YERİ GELDİĞİNDE İNTERNETE SERVİS ETMEYİ PLANLIYORUZ, YOKSA KABAK BİZİM BAŞIMIZA PATLAYACAK"
Bu kayıtları yeri geldiğinde internete servis etmeyi planlıyoruz. Haziran sonuna kadar görevden aldırmazsak kabak bizim başımıza patlayacak.

"RÖNTGENLERİNİ ÇEKTİK"
Her ihtimale karşı, tutuklamada sorun olmasın diye, özel yetkili konuştuğumuz hakim ve savcıların röntgenini çektik.

(Fidel Okan'ın notu: Bir mahkeme başkanından söz ediyor, isim vermiyorum...)

Büyük bir açığını bulduk. Sözümüzden çıkamaz.

MÜSTEŞARIN KADIN İLİŞKİLERİ ELİMİZDE, ÇOK ZORDA KALIRSAK...
Savcım, planı sessizce uygulayalım. Baskı gelirse topu yukarı atarız. Adalet Müsteşarı'nın da zaten Paris'teki kadın ilişkileri elimizde. Çok zorda kalırsak onu da değerlendiririz.

Savcım endişe etmeyin. Kuryemiz sağlam. Herşeyinizi paylaşabilirsiniz. "

Bu belge ortaya çıkınca bunlar kaybediyorlar. Ve bu belgenin sahteliğiyle ilgili bir çalışma yürütüyorlar. Bunu da ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.