"Türkiye'de ananas devleti kurdurmayız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'ya işgücü göçünün 50. yıldönümü sempozyumunun kapanış oturumunda katılımcılara seslendi.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2014, 21:54
Türkiye’de ananas devleti kurdurmayız

İÇİNDEKİLER

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

-Bu kürsüden, her türlü ayrımcılığı, ırkçılığı, antisemitizm ve islamafobi'yi reddettiğimizi vurgulamak istiyoruz.

-Belçika makamlarının da bizlerle aynı hassasiyeti paylaştığını biliyorum.

-Avrupadaki vatandaşlarımız Türkiye'yi 50 yıl boyunca izlediler, kimi zaman üzüldüler, kimi zaman gururlandılar, Türkiye'yi çok daha objektif değerlendirme imkanı buldular.

-1960'lı yıllar demokrasiye çok ağır müdahalenin yapıldığı yıllar, Başbakan ve iki bakanının idam edildiği, ekonominin çöktüğü yıllardı. Belçika'ya yeni gelmiş vatandaşlarımız bu ülkedeki demokrasiyi görüyor Türkiye'yi izliyor üzülüyorlardı.

-Merhum Turgut Özal döneminde Türkiye'nin vizyoner yapısı değişiyor çok önemli adımlar atılıyordu, Ancak 90'lı yıllar ve 2000'li yılların başı Türkiye'nin yine karanlık yılları oldu.

-2002 yılı sonunda iktidarı biz devraldık. Ülkenin sorunlarına kararlılıkla ele aldık. Demokrasi ve ekonomiyi birlikte ele aldık ve adımları ortaklaşa attık.

-Türkiye ekonomisi yıllık olarak yüzde 5 büyüme kaydetti. Türkiye ekonomisi 200 milyar dolar iken bugün 800 milyar doları aştı. Türkiye IMF'e olan borcunu sıfırladı. IMF'e kredi açar noktasına geldi.

-Türkiye'nin döviz rezervi 130 milyar doların üstüne çıktı. Ekonominin yanında eğitim, sağlık ve alt yapıda çok önemli adımlar attı.

-Demokratikleşme konusunda tarihi adımlar atıldı. Son 11 yılda Türkiye kendi vatandaşları için gurur duyulacak adımları atarken dünya için komşular için barışı savunan bir ülke konumuna geldi.

-Türkiye AB ile ilişkilerini geliştirmek için kurduğu bakanlıkla takip ederken AB içindeki bazı ülkeler bu ilişkilerin gelişmesini engellemek niyetinde.

-Hollande Türkiye'ye geliyor. Kendileriyle önemli görüşmelerimiz olacak. Şubat'ta Almanya'ya ziyaretimde Merkel'le görüşmelerimiz olacak. Cumhurbaşkanımız İtalya'ya gidecek.

-2014 Türkiye AB ilişkilerinde yeni bir başlangıç olacak.

-Türkiye ile ilgili haberleri belirli kaynaklardan aldıklarını gördüm bundan üzüldüm. 17 Aralık operasyonu çok farklı şeklide algısı oluşmuş. seçime 2.5 ay kala yapılan operasyon hükümeti zor duruma düşürmek ve seçmenin oy tercihini etkilemek istediler.

-Yolsuzluğun olduğu bir ülkede, hazine 130 milyar dolara, bölünmüş yollar 17 bin km'ye ulaşabilirmiyidi.

-Üniversite öğrencilerine 520 TL burs ve kredi veriyoruz. hastaneler, santraller, projeler bunlar mümkünmüydü

-Sadece 3. havaalanı ihalesinde yatırımcı buraya 42 milyar dolar yatırım yapacak. Yargı operasyonu ile yatırımcının morali bozulmak isteniyor., 3. boğaz köprüsü inşası, marmaray, yeni tüp geçit, birilerini rahatsız ediyor.

-Yasama orgamı yargıya müdahale etmez, ama yasama yargıyı güncellemekle mükelleftir. Yarınlar çok daha güçlü olacaktır. Türkiye tüm yıpratma gayretlerine rağmen dik durarak yoluna devam edecektir.

-Biz paralel devlet yapılanmasına asla müsade etmeyeceğiz. Türkiye'de TC. devleti vardır. Biz Ananas devleti kurdurmayız. Bunu herkes bilsin