Mason Cemaati

Fethullah Gülen Hareketi'nin yürüttüğü birçok projenin akıl hocası mason localarına kayıtlı bir öğretim görevlisi çıktı.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 17 Ocak 2014, 03:35

İÇİNDEKİLER

Cemaat'in akıl hocası mason çıktı. 30 Aralık 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı çalışanlarının katıldığı bir seminerde Rotary kulüplerine proje hazırlayan ve onlarla birlikte yürüten Prof. Dr. Abbas Türnüklü'nün GYV personellerine müzakere sistemini anlattığı ortaya çıktı.

Patronun kim Hoca!Patronun kim Hoca!

GYV'NİN SİTESİNDE YER ALAN ETKİNLİK AÇIKLAMASI
GYV resmi sitesinden Prof. Dr. Abbas Türnüklü'nün düzenlediği seminerle ilgili açıklamada bulunmuş: "Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Abbas Türnüklü, liselerde öğrenciler arasında yaşanan çatışmaları çözmek amacıyla geliştirdiği "Akran Arabuluculuk" müzakere sistemini tanıttı. 30 Aralık 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen seminere Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı çalışanları katıldı.

BDDK'dan geçmezBDDK'dan geçmez

Prof. Türnüklü rehberlik öğretmenleri tarafından uygulanan müzakere sistemiyle, anlaşmazlığın doğası, müzakere, iletişim, öfke yönetimi ve arabuluculuk becerileri gibi konuları içeren 30 saatlik bir eğitim sonucu her okulda arabulucu ve müzakereci öğrenciler yetiştirildiğini belirtti. Türnüklü, yetiştirilen bu arabulucu öğrencilerin, çatışma yaşayan öğrenciler arasındaki sorunların çözülmesinde yardımcı olduğu ve onların deneyimleri paylaştıklarını ifade etti.

İsrail'e hizmet!İsrail'e hizmet!

Prof. Dr. Abbas Türnüklü'nün "Anlaşmazlık Çözümü, Müzakere ve Akran-Arabuluculuk Eğitim Programı: Liselerde Şiddetin Önlenmesi" adlı bir de kitabı bulunmaktadır."

ADI MASONLAR LİSTESİNDE!
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar listesinin 108. sırasında yer alan Türnüklü bildirileri ile meşhur Gazeteci ve Yazarlar Vakfının çalışanlarını, saatlerce anlaşmazlığın doğası, müzakere, iletişim, öfke yönetimi ve arabuluculuk becerileri gibi konuları içeren eğitim verdi!



ROTARY KULÜPLERİ İÇİN DE ÇALIŞMIŞ!
Profesör Türnüklü GYV'ye verdiği seminerden önce Gençlik Gelişim Projesi seminerlerine de başkanlık yapmış. Projeyi Rotary kulüpleri adına yürüten Türnüklü, projesini bir ara Hürriyet'e verdiği röportajda da anlatmış.

150 milyon liralık himmet parasını kim hortumladı?150 milyon liralık himmet parasını kim hortumladı?

ABİ-ABLA PROJESİ
Türnüklü: "Okullarda abi-abla projeleri yaptık. Mesela çocuklara matematik-fen ya da herhangi bir şey öğretirken kendi sitilinizle çok başarılı olamayabilirsiniz. Ama 2 yaş büyük abisi- ablası onun düşünme tarzına sizden daha yakındır. O zaman iki çocuk arasında anlaşmazlık varsa onu da 2 yaş büyük abi ya da abla kolayca çözebilir."