Alkolmetre yaktı

Ehliyetine 20 yıl el konulan Tuncay Uzun şoke oldu. 'Sadece 2 kez alkollü trafiğe çıktım. Ehliyetsiz araç kullanırken yakalayıp alkollü yazdılar' diyen Uzun, dava açacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2014 Güncelleme 09 Ocak 2014, 01:14
Alkolmetre yaktı

İÇİNDEKİLER

Trafik cezaları artırılırken; Tuncay Uzun adlı işletmeci aldığı cezaların haksız olduğunu iddia ederek, isyan bayrağını açtı! 35 yaşındaki Uzun, ehliyetine 55 yaşında kavuşacak. İlk kez 2008 yılında alkollü araç kullanırken, yakalandığını ve ehliyetine 6 ay el konulduğunu belirten Uzun, "Daha sonra aynı şekilde yine yakalandım ve ehliyetime el konuldu; 5 yıl ceza aldım. Bu 5 yıl süresince ehliyetsiz trafiğe çıktım ama kesinlikle alkollü değildim. Ancak alkollü olduğum yönünde işlem yapılarak cezam katlandı" dedi.

'MOBESELERE BAKILSIN'
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nden 25.11.2013 tarihinde aldığı ceza tebligatı ile 2028 yılına olan ehliyetine el koyma süresinin 2033'e uzatıldığını öğrenen Tuncay Uzun, hakkını mahkemede arayacağını vurguladı. Dava açmaya hazırlanan Uzun, şöyle konuştu: "Mobese kameralarına bakılmasını ve alkollü olmadığımın belirlenmesini istiyorum. Alkolmetrede herhangi bir sonuç yok. Sadece ehliyetsiz araba kullandım. Bunun karşılığı da 360 lira para cezası olmalıydı. Ama her kontrolde ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapmak yerine, alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Hem ehliyetime 2033 yılına kadar el konuldu, hem de 8 bin lira ceza kesildi."

2033'E KADAR EHLİYETSİZ
2008'den bugüne 7 trafik cezası alan Tuncay Uzun, "Bu cezaların hepsinde alkollü yazıyor. Oysa sadece 2 kez alkollü araç kullandım. Bana haksızlık yapıldı" dedi. Uzun, 2033 yılına kadar ehliyetsiz ne yapacağını kara kara düşünüyor.

425 PROMİL NASIL KANDA ÇIKMAZ?
Trafik kontrolü sırasında 425 promil alkollü olduğu iddiasıyla ehliyetine el konulan Erkin Açıkpazu, hastanede yaptırdığı kan testi temiz çıkınca soluğu mahkemede aldı. "425 promil çok ciddi bir rakam. Bu promilde olmam için benim yerlerde sürüklenmem, alkol komasına girmem gerekir" diyen Açıkpazu, "Bırakın direksiyonun başına geçmeyi, kapıyı açıp içeri bile giremem. Alkolmetre yanlış" dedi.

Mevlüt YÜKSEL