Gaspın ana'sı

Batman'dan İstanbul'a ailesini ziyaret için gelen 3 aylık hamile kadın, bileği kesilerek gasp edildi. Saldırganı ise öz annesinin azmettirdiği belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2014 Güncelleme 05 Ocak 2014, 00:25
Gaspın ana’sı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da duyanların "bu kadarına da pes" dedirtecek bir gasp olayı gerçekleşti. Batman'da oturan 3 aylık hamile Ebru Kardaş (17), 12 gün önce Sultangazi'de oturan anne ve babasını ziyarete geldi. Ancak anne adayı Kardaş'ın, 3 gün önce bileği kesilerek bilezikleri ve küpeleri gasp edildi. İddiaya göre; Kardaş'ı, okuldan 3 çocuğunu alma bahanesiyle evde yalnız bırakan annesi A.K, yaralı halde buldu.

HER ŞEYİ ANLATTI
Kardaş, annesi ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastanede anne A.K, kızının üzerine kapaklanarak feryat etti! Ancak polis, çok yönlü bir araştırma başlattı. Tüm delilleri değerlendiren ekipler, kadını gasp eden H.A.'yı yakaladı. Suçunu kabul eden zanlı, şok bir itirafta bulundu. Genç kadını, arkadaşı olan A.K'nın isteği üzerine gasp ettiğini söyledi. "Kızını gasp etmemi A.K söyledi. Kolundaki bilezikleri alarak geri gelmemi istedi" dediği öğrenildi.

ANNE DE TUTUKLANDI
Bu ifade üzerine önce şaşkınlık geçiren polisler, hemen anne A.K.'yı da gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen anne A.K.'nın ifadesinde, şüpheli H.A.'yı tanıdığını, ancak gasp olayının azmettiricisi olduğu iddialarını kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler H.A. ile anne A.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emir SOMER