Gezi hizmeti

Yargı darbesinden sonuç alamayan işbirlikçiler, umutlarını sokağa bağladı. ABD'de hizmet için toplananlar, Gezi'deki örgütleri kışkırtmak için para akıtmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2013 Güncelleme 29 Aralık 2013, 01:03
Gezi hizmeti

İÇİNDEKİLER

Yeni Türkiye'yi hedef alan uluslararası ittifak, kirli yüzünü ABD'de gösterdi. Yükselen Türkiye'ye darbe indirmek için gerçekleştirilen 17 Aralık Operasyonu ve yargı darbesi, Türkiye'yi bir hafta içinde 40 milyar zarara uğrattı. Operasyonun yarım kalmaması için mücadele veren dış güçler ise Los Angeles'i merkez olarak seçti. Los Angeles'te konuşlanan cemaatin dernekleri, yabancılarla beraber lobi faaliyetine hız verdi. Türkiye'deki kaos planları için hizmet adıyla toplanan yüz binlerce dolarlık bağışlara yeni bir fon eklendi. Bu fonda biriken paraların, Türkiye'de yarım kalan operasyonun sona erdirilmesi için kullanılması amaçlandı.

CEMAATİN DEV BAĞIŞLARI
İstihbarat birimleri de içerideki işbirlikçilerin sokağı örgütlemeye çalıştığını haber verdi. Cemaatin, Gezi benzeri kitle eylemlerini kışkırtmak amacıyla yasa dışı örgütlerle temasa geçtiğini belirledi. Los Angeles'te hizmet adıyla toplanan paraların ise Gezi'nin devamı olan bu eylemlere kaynak olarak kullanıldığı iddia edildi.

HEDEF MARJİNAL GRUPLAR
Cemaate yakınlığıyla bilinen ve son dönemde cemaat organizasyonlarında sponsor olarak boy gösteren bazı şirketlerin patronları, DHKP/C, TİKKO MLKP, TDP gibi terör örgütleriyle TGB, Halkevleri ve cem evlerine para akıtmak üzere havuz oluşturdu. Operasyonun sözcülüğünü üslenen taşeron medya ise, Kürt ve Alevi gençleri kışkırtmak için kampanya başlattı.

FOLLYWOOD

Takvim'e gelen bilgilere California'nın Los Angeles şehrinde ulusalcı ve Gülen'in dernekleri iş birliği toplantısı yapıyor. AK Parti ve hükümete yakın hiç bir organizasyonun bulunmadığı toplantılara konsolosluk da ön ayak oluyor. Yakın çevredeki 200 bine yakın Türk nüfusu kullanılarak her zamanki bağışların dışında yeni bir fon oluşturulup yüz binlerce dolar para toplanıyor. Hükümet aleyhine çalışan bu gruplar, yabancılardan destek almak için lobi çalışmaları da yapılıyor. Amaçlarının hükümeti düşürmek olduğunu söylüyorlar.

PARA KAYNAĞI LOS ANGELES
Cemaatçiler tarafından organize edilen kampanyalar etkilerini gösterdi. Geçen hafta Kadıköy ve Beşiktaş'ta yapılan korsan gösteriler önceki akşam ise Taksim'de bir kez daha vücut buldu. Provokasyonların ise devam edeceği öğrenildi.

MEVLÜT YÜKSEL